AP, SV og Rødt med mistillitsforslag mot Erling Lae

Grunnet hans håndtering av Oslo Sporveiers nye billettsystem.

ERLING LAE: rbeiderpartiet, SV og Rødt fremmet onsdag mistillitsforslag mot Oslos byrådsleder Erling Lae (H) på grunn av hans håndtering av saken om nytt billettsystem for Oslo Sporveier.
Foto Morten Holm / SCANPIX .
ERLING LAE: rbeiderpartiet, SV og Rødt fremmet onsdag mistillitsforslag mot Oslos byrådsleder Erling Lae (H) på grunn av hans håndtering av saken om nytt billettsystem for Oslo Sporveier. Foto Morten Holm / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet, SV og Rødt fremmet onsdag mistillitsforslag mot Oslos byrådsleder Erling Lae (H) på grunn av hans håndtering av saken om nytt billettsystem for Oslo Sporveier.

Det nye elektroniske billettsystemet skulle vært på plass i 2004, men det er blitt utsatt flere ganger.

- Denne saken har vært en av de lengstlevende katastrofene i Oslo kommunes historie. Byrådsleder Erling Lae har ikke tatt noen grep for å rydde opp. Byrådet har feilinformert, unnlatt å informere og latt skandalen utvikle seg. Vi kan ikke ha en byrådsleder som ikke evner å drive kommunen og kommunens virksomheter på en forsvarlig måte, sier SVs gruppeleder i bystyret, Knut Even Lindsjørn, i en pressemelding.

- Stusser litt

Byrådslederen selv er forsiktig med å uttale seg om forslaget.

- Jeg er litt tilbakeholden med å kommentere et mistillitsforslag som jeg ikke har sett noen skriftlig begrunnelse for. Men jeg må si at jeg stusser litt over at et slikt forslag kommer når opprydningen er i gang, og styret har vist ansvar, sier Erling Lae til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer