ERLING LAE: rbeiderpartiet, SV og Rødt fremmet onsdag mistillitsforslag mot Oslos byrådsleder Erling Lae (H) på grunn av hans håndtering av saken om nytt billettsystem for Oslo Sporveier.
Foto Morten Holm / SCANPIX .
ERLING LAE: rbeiderpartiet, SV og Rødt fremmet onsdag mistillitsforslag mot Oslos byrådsleder Erling Lae (H) på grunn av hans håndtering av saken om nytt billettsystem for Oslo Sporveier. Foto Morten Holm / SCANPIX .Vis mer

AP, SV og Rødt med mistillitsforslag mot Erling Lae

Grunnet hans håndtering av Oslo Sporveiers nye billettsystem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet, SV og Rødt fremmet onsdag mistillitsforslag mot Oslos byrådsleder Erling Lae (H) på grunn av hans håndtering av saken om nytt billettsystem for Oslo Sporveier.

Det nye elektroniske billettsystemet skulle vært på plass i 2004, men det er blitt utsatt flere ganger.

- Denne saken har vært en av de lengstlevende katastrofene i Oslo kommunes historie. Byrådsleder Erling Lae har ikke tatt noen grep for å rydde opp. Byrådet har feilinformert, unnlatt å informere og latt skandalen utvikle seg. Vi kan ikke ha en byrådsleder som ikke evner å drive kommunen og kommunens virksomheter på en forsvarlig måte, sier SVs gruppeleder i bystyret, Knut Even Lindsjørn, i en pressemelding.

- Stusser litt

Byrådslederen selv er forsiktig med å uttale seg om forslaget.

- Jeg er litt tilbakeholden med å kommentere et mistillitsforslag som jeg ikke har sett noen skriftlig begrunnelse for. Men jeg må si at jeg stusser litt over at et slikt forslag kommer når opprydningen er i gang, og styret har vist ansvar, sier Erling Lae til NTB.

Tidligere samferdselsbyråd, Peter N. Myhre, som har fått mye av skylda for skandalen, trakk seg tidligere i mars.

- Har ikke informert

Det opprinnelige kostnadsanslaget for det nye elektroniske billettsystemet var 170 millioner kroner. I oktober 2008 var kostnadene på 280 millioner kroner.

- Dette er uakseptabel bruk av fellesskapets penger, og byrådet har ikke informert bystyret om de økonomiske overskridelsene etter hvert som de ble gjort kjent med disse, sier Lindsjørn.

Mistillitsforslaget ble fremmet i onsdagens bystyremøte. Forslaget vil bli behandlet i neste bystyremøte 22. april.

(NTB)