- Ap, SV og Sp vil innføre felles leggetid for alle

Venstres nestleder Ola Elvestuen i harnisk over forlaget om å stoppe all alkoholskjenking i landet klokka 02.

MOT SKJENKESTOPP: Venstres Ola Elvestuen, her med nestlederkollega Trine Skei Grande, kan betakke seg for de rødgrønnes planer om å stenge alkoholkranene klokka 02 i stedet for 03. Foto: LARS HARALD J. KRISTIANSEN/SCANPIX
MOT SKJENKESTOPP: Venstres Ola Elvestuen, her med nestlederkollega Trine Skei Grande, kan betakke seg for de rødgrønnes planer om å stenge alkoholkranene klokka 02 i stedet for 03. Foto: LARS HARALD J. KRISTIANSEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Dette er den rødgrønne formynderstaten på sitt verste. En sentralisert statlig innskrenking av skjenketidene er et hån mot lokaldemokratiet, tordner Ola Elvestuen, nestleder i Venstre, overfor Dagbladet.

- Ap, SV og Sp ønsker å innføre en felles leggetid for alle, understreker han.

Den rødgrønne regjeringen har lenge ønsket å innskrenke skjenketidene nasjonalt - og i dag sendte helseminister Bjarne Håkon Hanssen et endringsforslag til alkoholloven ut på høring.

Forslaget innebærer at alle landets alkoholkraner må stenge innen klokka 02.

- Store skaderI dag har kommunene rett til å kunne servere alkohol til 03, selv om mange allerede har innskrenket skjenketid på eget initiativ. Får Hanssen lovendringen igjennom, må altså alle utesteder holde opp å skjenke en time tidligere.

- Vi vet hvor store skader bruk av alkohol kan føre til, og vi vet at begrensede salgs- og skjenketider bidrar til å begrense forbruket, sier Hanssen i en uttalelse.

Skadene han sikter til, dreier seg for en stor del om de mange voldssakene som har opphav i fyll på sein nattetid i de store byene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer