- Ap svikter innvandrervelgerne

Ap har fått panikk etter Frp-framgang og svikter sine trofaste innvandrervelgere for å holde på regjeringsmakten.

SVIKTER: Afshan Rafiq ble valgt inn på sjetteplass på Oslo Høyres stortingsliste under nominasjonsmøtet i Oslo Høyre. Nå langer hun ut mot AP, som hun mener svikter sine trofaste innvandrervelgere. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SVIKTER: Afshan Rafiq ble valgt inn på sjetteplass på Oslo Høyres stortingsliste under nominasjonsmøtet i Oslo Høyre. Nå langer hun ut mot AP, som hun mener svikter sine trofaste innvandrervelgere. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det mener Høyre-kandidat fra Oslo, Afshan Rafiq, som sammen med lederen i Oslo Høyre Michael Tetzchner møtte velgere i Groruddalen i kveld.

I denne bydelen er 40 prosent av befolkingen, dvs om lag 45 000 mennesker, av ikke-vestlig opprinnelse. Disse blir det kamp om fram mot valget i september, varsler Rafiq.

— 70 prosent av minoritetsvelgerne stemmer Ap blindt, men mange av dem føler seg nå sviktet av Ap. Ap-sekretær Martin Kolberg bidrar til å nøre opp under fremmedfiendtlige holdinger. Det er vi vant til fra Frp, men det er veldig spesielt og alvorlig når Ap gjør det. At statsminister Jens Stoltenberg stiller seg bak Kolbergs stigmatisering, er ikke en statsminister verdig, mener Rafiq som står på femteplassen på Høyres stortingsliste i Oslo.

Hun mener Høyre i motsetning til Ap står konsekvent på sine prinsipper og standpunkter i integreringspolitikken.

—Høyre er for hijab, men har aldri gått inn for det i polititiet. Ordensmakten skal være nøytral. VI slår ring rundt ytringsfrihet og religionsfrihet, og aksepterer ikke rasisme, men har ikke leflet med noen ny blasfemiparagraf, sier hun.

- Det er ingen uenighet om å bekjempe radikal islam, men det er ikke noe stort problem i Norge. Vi bør dessuten velge mer presise ord for det vi mener, fundamentalistiske og ekstremistiske krefter. Det er ingen nyhet at Politiets Sikkerhetstjeneste vet om enkeltpersoner i Norge som er en fare for sikkerheten. Men det Kolberg gjør er å piske opp stemningen, sier Rafiq.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer