SVIKTER: Afshan Rafiq ble valgt inn på sjetteplass på Oslo Høyres stortingsliste under nominasjonsmøtet i Oslo Høyre. Nå langer hun ut mot AP, som hun mener svikter sine trofaste innvandrervelgere. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SVIKTER: Afshan Rafiq ble valgt inn på sjetteplass på Oslo Høyres stortingsliste under nominasjonsmøtet i Oslo Høyre. Nå langer hun ut mot AP, som hun mener svikter sine trofaste innvandrervelgere. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Ap svikter innvandrervelgerne

Ap har fått panikk etter Frp-framgang og svikter sine trofaste innvandrervelgere for å holde på regjeringsmakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det mener Høyre-kandidat fra Oslo, Afshan Rafiq, som sammen med lederen i Oslo Høyre Michael Tetzchner møtte velgere i Groruddalen i kveld.

I denne bydelen er 40 prosent av befolkingen, dvs om lag 45 000 mennesker, av ikke-vestlig opprinnelse. Disse blir det kamp om fram mot valget i september, varsler Rafiq.

— 70 prosent av minoritetsvelgerne stemmer Ap blindt, men mange av dem føler seg nå sviktet av Ap. Ap-sekretær Martin Kolberg bidrar til å nøre opp under fremmedfiendtlige holdinger. Det er vi vant til fra Frp, men det er veldig spesielt og alvorlig når Ap gjør det. At statsminister Jens Stoltenberg stiller seg bak Kolbergs stigmatisering, er ikke en statsminister verdig, mener Rafiq som står på femteplassen på Høyres stortingsliste i Oslo.

Hun mener Høyre i motsetning til Ap står konsekvent på sine prinsipper og standpunkter i integreringspolitikken.

—Høyre er for hijab, men har aldri gått inn for det i polititiet. Ordensmakten skal være nøytral. VI slår ring rundt ytringsfrihet og religionsfrihet, og aksepterer ikke rasisme, men har ikke leflet med noen ny blasfemiparagraf, sier hun.

- Det er ingen uenighet om å bekjempe radikal islam, men det er ikke noe stort problem i Norge. Vi bør dessuten velge mer presise ord for det vi mener, fundamentalistiske og ekstremistiske krefter. Det er ingen nyhet at Politiets Sikkerhetstjeneste vet om enkeltpersoner i Norge som er en fare for sikkerheten. Men det Kolberg gjør er å piske opp stemningen, sier Rafiq.