Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-talsperson vil ikke ha asylsøkere til Norge

Vil heller ha kvoteflyktninger.

Masud Gharahkhani er Aps innvandringspolitiske talsperson. Her er han fotografert på Stortinget tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Masud Gharahkhani er Aps innvandringspolitiske talsperson. Her er han fotografert på Stortinget tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge bør ikke ta imot asylsøkere på grensen, mener Masud Gharahkhani, Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson. Han vil heller ha kvoteflyktninger.

Overfor Klassekampen varsler Gharahkhani, som også er leder i partiets migrasjonsutvalg, at Ap vil gå inn for en omveltning av det eksisterende systemet.

- Vi må bort fra asylinnvandring. Migrasjonskrisen viste hvor uforutsigbart, inhumant og urettferdig dagens asylsystem er, sier han.

På spørsmål om det bør komme «null asylsøkere» til Norge, svarer han slik:

- Det bør være målet, så svaret er ja. Vi skal ta imot flyktninger, men de bør være kvoteflyktninger. Vi ønsker et mer rettferdig asylsystem hvor dem som trenger det mest får hjelp, sier Gharahkhani, som understreker at han ikke ønsker et lovforbud mot å søke asyl i Norge.