Ap tar sterk selvkritikk

Arbeiderpartiet tar nå sterk selvkritikk på at partiet er for dårlig til å finne samarbeidsløsninger med andre partier. Ap har flere ganger avslått å bli med på SVs barnehageforslag om makspris på 1500 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Problemstillingen virker lite aktuell for parlamentarisk leder Jens Stoltenberg. Han mener partiet alltid, siden 60-tallet har vært gode til å samarbeide med andre partier.

- Sist gang vi hadde flertall var ved stortingsvalget i 1957. Alle Ap-regjeringer har siden da vært mindretallsregjeringer. Alle vedtak i Stortinget har vært et resultat av samarbeid.

Uenighet

- Er det ikke slik at Ap ikke har vært gode nok på dette?

- Nei, jeg mener ikke det. Vi har samarbeidet mye. Dere må ikke undervurdere at vi hver høst har forhandlet budsjettavtaler, sier han.

Kilder i Ap's stortingsgruppe er uenig med Stoltenberg, og det understrekes at partiet har vært for dårlig til å skape et godt samarbeidsklima mot andre partier. Dette var og tema under strategikonferansen mandag og i går.

I stortingspartiene har det aldri vært noen hemmelighet at Ap kanskje er det dårligste partiet til å spille på lag med politiske motstandere. Høyre og sentrumspartiene har samarbeidstradisjoner Ap aldri har vært i nærheten av.

Flere av Ap's stortingspolitikere mener dette er en problematikk partiet må ta tak i: - Vår linje har vært å legge premissene - for så å hente flertall der det har vært mulig. Nå er rollene snudd, og vi må forsøke å være partiet som ønsker å spille ordentlig på lag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer