- DÅRLIG LEDERSKAP: Ap-politiker Truls Wickholm mener «dobbeltkommunikasjonen» fra nummer én og to i regjeringen, statsminister Erna Solberg (h) og finansminister Siv Jensen (Frp) vitner om dårlig lederskap Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- DÅRLIG LEDERSKAP: Ap-politiker Truls Wickholm mener «dobbeltkommunikasjonen» fra nummer én og to i regjeringen, statsminister Erna Solberg (h) og finansminister Siv Jensen (Frp) vitner om dårlig lederskap Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Ap-topp: - Erna har latt Frp herje fritt

- At Ap forsøker å gjøre dette til en diskusjon om Erna Solbergs lederegenskaper grenser til det absurde, kontrer Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-politiker Jan Arild Ellingsen ga tirsdag støtte til Odins soldater. Det var på radioprogrammet Politisk kvarter Ellingsen sa at gruppa bør få «honnør» for å ville hjelpe til å holde norske byer trygge.

Statsminister Erna Solberg var raskt ute med å presisere at Ellingsen ikke snakker på vegne av regjeringa.

- Odins soldaters har ingen plass i arbeidet for trygge gater. Farlig verdisyn. Ellingsens uttalelser representerer ikke Regjeringen, skrev statsministeren på Twitter tirsdag.

- Vitner om dårlig lederskap Arbeiderpartiets skattepolitiske talsperson Truls Wickholm sier at Solberg har latt det skure og gå altfor lenge. 

- Statsministeren har latt FrP herje fritt. Utspill som dagens om Odins soldater vil fortsette om ikke Erna får kontroll på sine nærmeste allierte, sier han til Dagbladet.

Han mener statsministeren har hatt et utall av muligheter til å klargjøre spillereglene for regjeringspartienes representanter, og hevder at Ellingsens utspill om Odins soldater bare er ett av flere eksempler på at Solberg har latt det gå for langt:

- Siv Jensen har fortsatt ikke tatt avstand fra sine egne uttalelser om at norske kommuner burde si nei til å ta i mot flyktninger. Erna Solberg fastholder at dette ikke er regjeringens politikk, men lar Jensen stå med sine uttalelser. Denne dobbeltkommunikasjonen fra nummer én og to i regjeringen vitner om dårlig lederskap, sier Wickholm til Dagbladet.

Han mener også statsministeren burde tatt klar avstand fra innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaugs «frontalangrep mot kirken», og Ulf Lersteins «hetsing av samer» på deres egen nasjonaldag.

Videre sier han at Solberg også burde reagert på Per Sandbergs påstand om at Krf hadde ansvaret for islamistisk terror:

- Han ble belønnet med en plass ved kongens bord, sier Wickholm.

For ordens skyld: Erna Solberg sa den gang til Dagbladet at Sandberg gikk for langt med sine uttalelser. 

- Tynn suppe Høyres Henrik Asheim mener Arbeiderpartiet og Wickholm bommer grovt i sin kritikk av Solberg. 

- Ap angriper Erna Solbergs lederskap regelmessig og oppskriftsmessig, men dette var tynn suppe selv til Ap å være. På den annen side er dette bare å forvente av Wickholm. Det er om mulig enda merkeligere enn den gangen han ba Solberg holde kjeft om sitt engasjement for trafikksikkerhet.

Asheim mener det er liten tvil om at statsministeren har vært klar og tydelig i denne saken.

- Årsaken til at Erna Solberg er langt mer populær enn Støre som statsministerkandidat er nettopp hennes tydelighet og troverdighet som politiker. Jeg forstår at Ap føler seg presset av en statsminister som er så populær som Solberg, men det får være grenser, sier han.

Han understreker at Høyre tok tydelig avstand fra Odins soldater forrige uke, da lignende uttalelser fra Ellingsen kom første gang. 

- At Ap forsøker å gjøre dette til en diskusjon om Erna Solbergs lederegenskaper grenser til det absurde, sier han.

FRONTALANGREP: Arbeiderpartiets skattepolitiske talsperson og tidligere nestleder i AUF Truls Wickholm går til frontalangrep på statsminister Erna Solberg (H). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FRONTALANGREP: Arbeiderpartiets skattepolitiske talsperson og tidligere nestleder i AUF Truls Wickholm går til frontalangrep på statsminister Erna Solberg (H). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer