Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-topp foreslår å nekte asylbarn lommepenger

De som stikker av fra mottak bør nektes lommepenger, sier statssekretær Pål Lønseth (Ap).

TREKK I DAGPENGER: Forslaget om å trekke asylbarn i lommepenger blir møtt med skuldertrekk. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet.
TREKK I DAGPENGER: Forslaget om å trekke asylbarn i lommepenger blir møtt med skuldertrekk. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo: Regjeringens innvandringstalsmann tror færre mindreårige asylsøkere vil stikke av fra mottakene dersom det innføres innetider etter et visst klokkeslett, skriver Dagsavisen. A

Sukker tungt
Forslaget ble luftet under Utlendingsdirektoratets årskonferanse tirsdag av statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justis- og politidepartementet. De som jobber på asylmottak, sukker tungt over utspillet.

Bryr seg ikke
- Vi har mindreårige asylsøkere som er tunge rusmisbrukere. Selvfølgelig gir vi dem innetider, men de bryr seg ikke, sier miljøterapeut Nikolas Dannevig Gaarder ved Hvalstad ankomstmottak i Asker.

Forslaget om trekk i lommepenger, 240 kroner som deles ut annenhver uke, møtes med skuldertrekk.

- Disse ungdommene bryr seg ikke om de mister 500 kroner i måneden, de tjener mye mer på å selge narkotika, sier han og forteller at de ansatte mottar drapstrusler fra mindreårige enslige asylsøkere, som nærmest bruker mottaket som hospits.

1.200 enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år var innom norske mottak i 2010. I fjor forsvant 103 av dem, 30 har kommet tilbake.
(NTB)