Ap-topp frykter etniske spenninger

Arbeiderpartiets Jan Bøhler mener en borgerlig valgseier kan ødelegge integreringen og skape større etniske spenninger i Norge.

ADVARER: Ap-politiker Jan Bøhler er bekymret for konsekvensene dersom de borgerlige partiene vinner valget. Foto: Jacques Hvistendahl
ADVARER: Ap-politiker Jan Bøhler er bekymret for konsekvensene dersom de borgerlige partiene vinner valget. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han advarer mot en borgerlig regjering med Høyre og Frp, som han mener vil strupe viktige integreringstiltak og ødelegge det norske fellesskapet.

- De vil skru klokken tilbake for integreringen, sier stortingsrepresentant og leder av Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler til Dagsavisen.

Bøhler er opptatt av utfordringene i drabantbyene i Oslo, og mener disse områdene blir glemt i valgkampen.

- Det er ikke hudfarge som avgjør om vi får områder med høy kriminalitet, arbeidsløshet og sosial uro, men vilje til å gjennomføre gode integreringstiltak sier han.

Bøhler mener Frp stempler innvandrere når partiet sier at høy innvandrerandel gir gettoer.

- Stadig flere blir velfungerende og godt integrerte, og det er helt feil å sidestille disse tingene. Det kan gi større spenninger i samfunnet, sier Bøhler.

Frp-nestleder Per Sandberg advarte nylig i Dagbladet mot gettoer på grunn av høy innvandrerandel. Han hevdet at Stovner vil ha 80 prosent innvandrere i 2030 og at det ikke vil bo noen etnisk norske på Furuset. Dette faller på sin egen urimelighet, ifølge Bøhler. Hans familie har bodd i Furuset-området siden 1914.

- Vi trives svært godt. I det siste har jeg møtt flere etniske norske som har flyttet hit, sier han.

(NTB)