Ap-topp frykter muslimene tar over

- Vi risikerer at ekstremister fyller tomrommet hvis vi skiller kirke og stat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) - Hvis vi ikke beholder ordningen slik den er i dag kan vi risikere at muslimske fundamentalister fyller det tomrommet som kan oppstå, sier Aps gruppeleder i Drammen bystyre, Tore E. Hansen, til Dagbladet.no.

Det var under gruppemøtet til Arbeiderpartiet i går han først kom med kraftsalven. Under møtet diskuterte politikerne om de skulle gå inn for å skille stat og kirke.

Etter det Dagbladet.no erfarer ble mange av Arbeiderpartiets lokalpolitikere sjokkert over Hansens påstander.

- Bruker religion til krig

- Jeg registrer at dette falt noen tungt for brystet, men jeg står ved påstanden, sier Hansen til Dagbladet.no i dag.

Hansen er en sentral Drammens-politiker og i 2002 var han Arbeiderpartiets ordførerkandidat for Drammen. I det siste er han også nevnt flere ganger som en het kandidat til å bli nominert til fylkesordførerjobben ved neste års lokalvalg.

- Jeg skjønner at dette vekker mye følelser hos folk. Kanskje spesielt for de med minoritetsbakgrunn, samtidig tror jeg det ikke er tilfeldig at man har unngått framvekst av ekstreme religiøse grupper der man har beholdt statskirken, sier Hansen som mener at mange av disse fundamentalistiske religiøse gruppene har sitt utspring i Islam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer