Ap-topp inviterer Venstre og KrF til samarbeid

Else-May Botten ber Venstre og KrF forlate regjeringsforhandlingene.

Valg 2005 : Stortingskandidatene. Arbeiderpartiet. 
Else-May Botten, Møre og Romsdal
Valg 2005 : Stortingskandidatene. Arbeiderpartiet. Else-May Botten, Møre og RomsdalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror KrF og Venstre er tjent med å gå i opposisjon. Da kan vi avgjøre saker sammen i Stortinget, sier Else-May Botten til Klassekampen.

Botten, som i vår ble valgt inn i Aps sentralstyre, mener de to sentrumspartiene vil få langt mer innflytelse dersom de går i opposisjon.

- Går KrF og Venstre ut hånd i hånd, forsvinner flertallet. Da kan det dannes flere ulike flertall i Stortinget, og det vil gi KrF og Venstre mer makt. Høyre og Frp vil hele veien være avhengig av støtte fra et opposisjonsparti, og sentrumspartiene behøver ikke være tro mot regjeringen, sier hun.

I KrF og Venstre telles det nå på knappene om partiene bør gå i regjering.

- Det virker som om særlig Knut Arild Hareide er bekymra for landbruket, og det har han god grunn til. Vi bidro gjennom åtte år til at bøndene fikk økte inntekter, og jeg er livredd for at den nye regjeringen kutter, sier Botten.

Avtroppende statsminister Jens Stoltenberg har flere ganger siden valget uttalt at hans dør til KrF og Venstre er vidåpen. Botten sier hun ikke er i tvil om at de to partiene har mer til felles med Ap enn med Høyre og Frp. Hun håper hun får brukt de fire neste årene på å bygge bru til Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande.

(NTB)