Giske-saken

Ap-topp og Giske-venn: - Rystet over Støre-håndtering av Giske

- Bryter med sentralstyrets mandat, sier fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap).

Ap-topp i Trøndelag og venn av Trond Giske, Tore O. Sandvik reagerer sterkt på partileder Jonas Gahr Støres prosess mot avgåtte nestleder Giske. Han mener Støre går ut over mandatet fra sentralstyret dersom Giske, som er sykmeldt, ikke har fått anledning til tilsvar til anklagene. Foto: Ned Alley/ Scanpix
Ap-topp i Trøndelag og venn av Trond Giske, Tore O. Sandvik reagerer sterkt på partileder Jonas Gahr Støres prosess mot avgåtte nestleder Giske. Han mener Støre går ut over mandatet fra sentralstyret dersom Giske, som er sykmeldt, ikke har fått anledning til tilsvar til anklagene. Foto: Ned Alley/ Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stensengs konklusjon etter behandlingen av varslene mot tidligere nestleder Trond Giske, bidrar ikke til ro i Ap. Tvert imot.

Giskes advokater mener det er galt at Ap opptrer som både etterforsker og dommer i saken, og kritiserer at Giske, som er sykmeldt, ikke har fått lagt fram sin versjon før konklusjonen.

Fylkesordfører og venn av Trond Giske, Tore O. Sandvik, er blant dem som reagerer kraftig.

- Rystende

- Det er rystende om det stemmer at Gahr Støre har konkludert uten å vente på Trond Giskes tilsvar. Om det stemmer at konklusjonen kun baserer seg på varslernes versjon, er dette i strid med grunnleggende rettsprinsipp og gjør at konklusjonen mister troverdighet. Det er ingen av partene tjent med.

Slik jeg ser det, bryter dette også med det mandatet Gahr Støre fikk for å behandle disse sakene.

- I Arbeiderpartiet aksepterer vi også at folk som sykemeldte av legen sin, får tid og ro til å komme tilbake, skriver Sandvik i en tekstmelding til Dagbladet.

Også sentralstyremedlemmer reagerer:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer