Giske-saken

Ap-topp og Giske-venn: - Rystet over Støre-håndtering av Giske

- Bryter med sentralstyrets mandat, sier fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap).

Ap-topp i Trøndelag og venn av Trond Giske, Tore O. Sandvik reagerer sterkt på partileder Jonas Gahr Støres prosess mot avgåtte nestleder Giske. Han mener Støre går ut over mandatet fra sentralstyret dersom Giske, som er sykmeldt, ikke har fått anledning til tilsvar til anklagene. Foto: Ned Alley/ Scanpix
Ap-topp i Trøndelag og venn av Trond Giske, Tore O. Sandvik reagerer sterkt på partileder Jonas Gahr Støres prosess mot avgåtte nestleder Giske. Han mener Støre går ut over mandatet fra sentralstyret dersom Giske, som er sykmeldt, ikke har fått anledning til tilsvar til anklagene. Foto: Ned Alley/ ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stensengs konklusjon etter behandlingen av varslene mot tidligere nestleder Trond Giske, bidrar ikke til ro i Ap. Tvert imot.

Giskes advokater mener det er galt at Ap opptrer som både etterforsker og dommer i saken, og kritiserer at Giske, som er sykmeldt, ikke har fått lagt fram sin versjon før konklusjonen.

Fylkesordfører og venn av Trond Giske, Tore O. Sandvik, er blant dem som reagerer kraftig.

- Rystende

- Det er rystende om det stemmer at Gahr Støre har konkludert uten å vente på Trond Giskes tilsvar. Om det stemmer at konklusjonen kun baserer seg på varslernes versjon, er dette i strid med grunnleggende rettsprinsipp og gjør at konklusjonen mister troverdighet. Det er ingen av partene tjent med.

Slik jeg ser det, bryter dette også med det mandatet Gahr Støre fikk for å behandle disse sakene.

- I Arbeiderpartiet aksepterer vi også at folk som sykemeldte av legen sin, får tid og ro til å komme tilbake, skriver Sandvik i en tekstmelding til Dagbladet.

Også sentralstyremedlemmer reagerer:

Giskes advokater raser mot Ap: - Han er ikke blitt hørt

I ettermiddag konkluderte Ap med at den avgåtte nestlederen Trond Giske ved flere tilfeller har brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering. Det skal ifølge Giskes advokater ha skjedd uten at Giske fikk muligheten til å komme med et tilsvar.

Den muligheten burde Giske fått, mener stortingsrepresentant og sentralstyremedlem i Ap, Ingalill Olsen.

- Jeg har også oppfattet det slik at han skulle få gi sitt tilsvar. Det er helt rimelig at han skal få tilsvar, sier Olsen til Dagens Næringsliv.

Aps helsepolitiske talskvinne og sentralstyremedlem Ingvild Kjerkol viser til at Jonas Gahr Støre har forsikret at Trond Giske og de det er varslet mot, skulle få komme med sine tilsvar før det ble konkludert.

- En riktig avslutning på en vond og krevende sak

- Det er min klare forventning til dem som er satt til å håndtere saken at det blir gjort slik det er beskrevet – at den det varsles mot får komme med sitt tilsvar før man konkluderer. Jeg venter ikke noe annet. Den forventningen tror jeg deles av hele partiorganisasjonen, sier hun.

Aps landsstyre holder førstkommende mandag og tirsdag et ekstraordinært møte på Gardermoen. Der er det ventet at Ap-leder Jonas Gahr Støre vil orientere om partiledelsens håndtering av varslersakene. Men Støre har også et ønske om å komme videre, og få fokus på politiske saker.

Giske-prosessen kommer uansett til å sette sitt preg på landsstyremøtet, tyder kveldens reaksjoner på.