AP-topp om Waras kundelister: - Det er ikke en menneskerett å være statsråd

Kun deler av Tor Mikkel Waras tidligere kundelister ble offentliggjort i dag. Dette mener AP-topp Dag Terje Andersen er problematisk.

MÅ OFFENTLIGGJØRES: Dag Terje Andersen (Ap) mener at Justisminister Tor Mikkel Waras kundelister må offentliggjøres. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MÅ OFFENTLIGGJØRES: Dag Terje Andersen (Ap) mener at Justisminister Tor Mikkel Waras kundelister må offentliggjøres. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag ble det kjent at Tor Mikkel Wara (53) tar over jobben som justisminister. Wara kommer fra jobben som PR-topp i First House, som også tidligere Justisminister Sylvi Listhaug har arbeidet for.

Dermed er det stor interesse rundt hans forhold til tidligere kunder, som AP-topp Dag Terje Andersen mener bør offentliggjøres.

- Det bør ikke være noen tvil om hvor lojaliteten ligger, sier Andersen til Dagbladet.

- AvgjørendeHan har ingen kommentar til statsminister Erna Solbergs valg av justisminister. Andersen er heller opptatt av at når en person skal få styre et departement og være en utøvende makt i Norge, «må vi være trygge på at det er lojalitet til regjeringa og vervet».

- Dermed er det nødvendig å være kjent med bindinger han har hatt fram til nå, sier han, og forteller at det ligger et forslag til behandling i Stortinget om å gjøre slikt obligatorisk.

- Når man kommer fra den bransjen og inn i en så sentral posisjon som statsråd, så må det være kjent hvilke klienter man har hatt før, det kan være avgjørende for beslutninger som skal tas, mener Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer