Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-topp Raymond raser mot eget parti

Arbeiderpartiets stortingsgruppe går inn for ny E18 inn til Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo mener stortingsgruppen motarbeider ham.

- MOTARBEIDER OSS: Byrådsleder Raymond Johansen mener han blir motarbeidet av eget parti. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
- MOTARBEIDER OSS: Byrådsleder Raymond Johansen mener han blir motarbeidet av eget parti. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Et flertall i Arbeiderpartiets stortingsgruppe går inn for utbygging av E18 fra Lysaker til Ramstadsletta. Dermed sikrer de et flertall på Stortinget.

Men det skjer ikke uten dramatikk internt i partiet, som nå får kraftig motbør fra byrådsleder Raymond Johansen i Oslo.

- Jeg synes det er trist at stortingsflertallet forsøker å overprøve de forhandlingene vi har lokalt, og dermed undergrave både lokaldemokratiet og den klimavennlige utviklingen vi prøver å få til Oslo, skriver Raymond Johansen i en tekstmelding til Dagbladet.

Langvarig

FÅR FLERTALL: Et flertall i Arbeiderpartiets stortingsgruppe går inn for utbygging av E18 fra Lysaker til Ramstadsletta. Det liker ikke lokalpartiet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FÅR FLERTALL: Et flertall i Arbeiderpartiets stortingsgruppe går inn for utbygging av E18 fra Lysaker til Ramstadsletta. Det liker ikke lokalpartiet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Johansen sitter opptatt i budsjettkonferanse og svarer dermed skriftlig.

Prosessen rundt E18 vest for Oslo har vært langvarig. Det har vært 13 forhandlingsmøter mellom staten, Viken og Oslo.

Tidligere samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) ga grønt lys for utbyggingen i desember. Men i april brøt hans etterfølger Knut Arild Hareide (KrF) forhandlingene fra statens side fordi Oslo og Viken ikke greide å bli enige om regjeringens opplegg.

Høyre-finte

Det er nå Høyre-styrte Bærum som kommer finansieringen til unnsetning ved å stille garanti etter at Oslo, Viken og staten ikke kom til enighet.

- Jeg er glad for at Ap har kommet om bord i båten og støtter prosjektet. Endringene som er gjort i prosjektet, har bidratt til at det er blitt et enda bedre prosjekt, sier Helge Orten (H), leder av transportkomiteen til NTB.

Orten berømmer både departementet, Bærum kommune og Viken fylkeskommune for konstruktive innspill.

- Jeg håper at Viken fylkeskommune og Oslo kommune nå kan legge konflikten bak seg, slik at vi kan komme videre i forhandlingene om Oslopakke 3, tilføyer han.

- Ekstremt provosert

Det er imidlertid ingenting som tyder på at Oslo har lagt konflikten bak seg. I stedet oppleves dagens Ap-vedtak som en ren provokasjon.

- Jeg er ekstremt provosert over at Jonas Gahr Støre blander seg inn i lokale forhandlinger med støtte til høyresidens motorveiplaner. Nok en gang har Ap's stortingsgruppe valgt feil side av historien. Jeg begriper ikke hvorfor de prioriterer å støtte en miljøfiendtlig regjering framfor å være på lag med de unge og miljøet, skriver samferdselsbyråd Arild Hermstad og MDG-nestleder til Dagbladet.

Raymond Johansen føler seg motarbeidet av eget parti.

- Arbeiderpartiets stortingsgruppe være en medspiller med byrådet og Oslo Arbeiderparti, ikke en motspiller, skriver Johansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!