Ap-topp rystet over politiets lønnskamp rett etter Utøya-massakren

Politiets fellesforbund kjempet for overtidspenger rett etter Utøya-massakren.

RYSTET: - Det er rystende og skammelig hvis Politiets Fellesforbund allerede i dagene etter 22. juli fremmet krav og gikk inn i forhandlinger om kompensasjon, sier Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
RYSTET: - Det er rystende og skammelig hvis Politiets Fellesforbund allerede i dagene etter 22. juli fremmet krav og gikk inn i forhandlinger om kompensasjon, sier Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en redegjørelse som Politidirektoratet sendte regjeringen fem dager etter terrorhandlingene i fjor, fremgår det at politifolkenes egen fagforening hadde varslet at de ikke ville avbrutt ferien sin uten full overtidsbetaling fra det øyeblikket de forlot feriestedet, skriver Aftenposten.

- Skammelig Allerede i de første dagene etter 22. juli startet leder Arne Johannessen en lønnskamp for de 655 tjenestemennene som måtte avbryte ferien på grunn av terrorangrepene, noe som skapte sterke reaksjoner innad i regjeringen.

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen er rystet og sier til avisen at det ikke er tid for å forhandle om kompensasjon midt under en nasjonal krise. Det må være avklart i forkant eller håndteres i etterkant, sier han.

- Det er rystende og skammelig hvis Politiets Fellesforbund allerede i dagene etter 22. juli fremmet krav og gikk inn i forhandlinger om kompensasjon, sier Johansen.

- Ville mobilisere
Også Høyres Bent Høie og Fremskrittspartiets Per Sandberg - lederen av Stortingets justiskomité, reagerer sterkt.

Johannessen understreker på sin side at dette er vanlig praksis ved ekstremsituasjoner.

- Det viktigste målet var å mobilisere flest mulig politifolk. Og så var det viktig at de som avbrøt ferien, ikke satt med ekstra utgifter. I kriser er ikke det ordinære regelverket tilpasset den ekstreme situasjonen man jobber i, sier han. (©NTB)