AP-topp sint på Slungård

TRONDHEIM (Dagbladet): Foran dagens regjeringskonferanse er det full strid mellom AP-toppene og den politiske ledelsen i Høyre-styrte Trondheim kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse skal feste med regjeringa

- Frekt, svarer statsministerens rådgiver, Kathinka Meirik, på kritikken fra Trondheims ordfører, Anne Kathrine Slungård.

Gjennom Dagbladet i går ga ordføreren uttrykk for at hun er frustrert og oppgitt over måten regjeringen har gått fram på.

Hun etterlyste også svar på en henvendelse til regjeringen, om programmet for besøket i Trøndelag.

Dette svaret har Slungård fått, sier Kathinka Meirik, som både har vært i telefon- og brevkontakt med ordføreren de siste dagene. I et brev Meirik sendte Trondheims ordfører i går, står det blant annet:

«Regjeringen har intet ønske om å bli mottatt med rød løper. Hele ideen med denne type samråd er å møte folk utenfor de mer tradisjonelle kanalene, og få andre miljø enn de politiske i tale.»

Også kirke- og utdanningsminister Trond Giske sendte brev til Anne Kathrine Slungård i går. Han vil gjerne møte Slungård til politske samtaler når som helst, men ikke i dag.

«Dette kan vi finne tid til enten ved en av dine reiser til Oslo, eller i forbindelse med en av mine mange hjemreiser til Trondheim», skriver Giske til Trondheimsordføreren, og avslutter med at han likevel håper å treffe Slungård på mottakelsen i kveld.