Ap-topp trekker seg om Giske blir valgt

Gaute Børstad Skjervø truer med å trekke seg som stortingskandidat for Trøndelag Arbeiderparti, dersom Trond Giske blir valgt til leder førstkommende lørdag.

VIL TREKKE SEG: Gaute Børstad Skjervø mener de mannlige tillitsvalgte i Arbeiderpartiet må våkne. Han sier han ikke vil stille som stortingskandidat dersom Trond Giske blir valgt. Foto: Privat
VIL TREKKE SEG: Gaute Børstad Skjervø mener de mannlige tillitsvalgte i Arbeiderpartiet må våkne. Han sier han ikke vil stille som stortingskandidat dersom Trond Giske blir valgt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skjervø har vært aktiv i både AUF og Arbeiderpartiet i en årrekke, og sitter i dag som vararepresentant på både Stortinget og fylkestinget, i tillegg til å sitte i kommunestyret i Levanger.

- Det er ikke aktuelt for meg å stille som kandidat på Stortinget om det ikke blir valgt en annen leder, sier Skjervø til Dagbladet.

Nytt varsel og nye påstander

Etter at Giske ble innstilt som leder for Trøndelag Arbeiderparti mandag, har det brygget opp til storm. Onsdag beskrev tidligere AUF-leder Ellen Reitan en utbredt ukultur i fylkespartiet i et innlegg på Trønderdebatt, og torsdag forteller Sandra Skillingsås om en ubehagelig nachspiel-episode med Giske fra 2014, og en kommunikasjon innad i fylkespartiet preget av «sterke seksuelle undertoner».

Skillingsås er innstilt som styremedlem i Trøndelag Ap, mens Trond Giske er innstilt som leder av fylkespartiet.

Skillingsås sier hun følte hun måtte si fra.

Etter at Skillingsås` historie ble kjent har AUF i Trøndelag valgt å trekke sin støtte til Giske som leder. Torsdag kveld sitter også valgkomiteen i krisemøte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer