Ap-topp ut mot egen regjering

Byrådslederen i Bergen kommer med kraftig kritikk av justisminister Emilie Enger Mehls prestisjeprosjekt. - Legg reverseringen i en dyp skuff, er hans klare beskjed.

KRITISK: Byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer, går ut mot regjeringen. Foto: Marit Hommedal / NTB
KRITISK: Byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer, går ut mot regjeringen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et brev til justisdepartementet tar byrådsleder i Bergen Roger Valhammer et kraftig oppgjør med regjeringens reversering av domstolsreformen. Valhammer tilhører selv Jonas Gahr Støres parti.

Ap-toppen frykter at forslaget kan gi svekket rettssikkerhet, ramme sårbare grupper og føre til sløsing med skattebetalernes penger.

En tilbakerulling av domstolsreformen har vært fanesaken til justisminister Emilie Enger Mehl (Sp), også før hun ble statsråd. Opposisjonen ser det som hennes bidrag til Senterpartiets reverseringsiver.

Solberg-regjeringen gjennomførte en omfattende omlegging av norske domstoler med sammenslåing av en rekke tingretter. Målet var å spare penger og gjøre domstolene bedre.

En av Sp's seire i regjeringsforhandlingene sist høst var en reversering av denne reformen. I Hurdalsplattformen heter det at regjeringen skal «gjeninnføre strukturen for domstolene før domstolsreforma av 2021».

Saken har nå vært ute til høring - det vil si at både fagfolk, offentlige instanser og vanlige folk kan gi sine meninger om forslaget.

- Svekket rettssikkerhet

Og svaret fra Bergens mektigste mann og Ap-politiker, byrådsleder Roger Valhammer, er klart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer