Abortdebatten:

Ap-topp vil utvide abortgrensa

Arbeiderpartiet kan lørdag vedta at partiet går inn for å utvide grensa for selvbestemt abort til 18 uker.

ABORT: Helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Ingvild Kjerkol, vil utvide grensen for selvbestemt abort til 18 uker. Foto: NTB Scanpix
ABORT: Helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Ingvild Kjerkol, vil utvide grensen for selvbestemt abort til 18 uker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To lokallag i Oslo, Grünerløkka samt Sinsen og Carl Berner, og AUF i Hordaland og Troms har alle lagt fram forslag for årets landsmøte om å utvide grensa for selvbestemt abort til uke 18.

Fredag ble det kjent at Aps helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol nå støtter forslaget. Kjerkol leder redaksjonskomiteen som avgjør hvilken ny politikk Ap skal utforme under det pågående landsmøtet, blant annet på helse.

- Enten har man tillit til at kvinner kan ta egne valg, eller så har man det ikke. Jeg er for selvbestemt abortfram til uke 18, sier hun til Adresseavisen.

Helomvending

Inntil for en måned siden forsvarte hun 12-ukersregelen. Overfor Dagsavisen begrunner hun helomvendingen slik:

- Nå er det et konkret forslag vi skal behandle. Hvis jeg skal si nei til å utvide grensen til 18 uker, må jeg nesten finne argumenter for å forsvare nemndsystemet, og det finner jeg ikke lenger, verken faglig, medisinsk eller etisk, sier Kjerkol.

Anette Trettebergstuen, som er innstilt som ny leder til Aps kvinnepolitiske utvalg, støtter at debatten reises. Det er en naturlig følge av den siste innstrammingen, sier hun til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer