Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-topper vil internere kriminelle asylsøkere

Ap-toppene Jan Bøhler og Rune Gerhardsen vil kaste ut kriminelle asylsøkere. De som ikke har ID-papirer skal interneres til de kan sendes hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Jan Bøhler og Rune Gerhardsen har fått nok av kriminelle asylsøkere. De ønsker en hardere linje.

— Det er fullstendig uakseptabelt at personer som søker asyl i Norge driver med kriminell virksomhet. Vi vet at mange av dem vet at de aldri vil få asyl i Norge. De kommer hit for å utnytte og misbruke vår romslighet til å selge dop eller begå andre kriminelle handlinger, sier Rune Gerhardsen til Dagbladet.

— Når disse avsløres, må deres asylsøknader avslås umiddelbart. De som ikke kan returneres må pågripes og holdes innelåst. Slik at de ikke kan begå kriminalitet mens de venter på å bli identifisert og utvist, sier Rune Gerhardsen.

Sterkere virkemidler
Dagbladet møtte Gerhardsen og stortingskandidat Jan Bøhler på et valgmøte på Ekebergsletta i Oslo søndag ettermiddag. Sammen med snaue sytti tilhørere fikk Dagbladet høre de to profilerte politikerne fra Oslos østkant hamre løs på kriminelle asylsøkere og de som oppholder seg ulovlig i Norge og driver kriminalitet.

— Det norske samfunnet kan ikke tolerere en slik kriminell atferd, og det er nødvendig med sterke virkemidler, sier Rune Gerhardsen, gruppeleder for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Oslo.

Jan Bøhler er ikke til å misforstå:

— De som utøver alvorlig kriminalitet skal ut.

— Hva mener dere med alvorlig kriminalitet?

— Salg av narkotika er alvorlig kriminalitet, fastslår Jan Bøhler.

— Folk som skjuler identiteten sin har aldri ærlige hensikter. Når asylsøkere passerer grenseovergangene har minst 80 prosent av dem ID-papirer. På vei inn til myndighetene i Oslo har bare fem til ti prosent av asylsøkerne identifikasjonsdokumenter. Derfor blir regelverket endret fra 1. januar 2010. Tollvesenet får da en hjelpehjemmel, slik at de kan registrere identiteten til de det er grunn for å undersøke, sier Bøhler.

Lovløst
De to politikerne fra Oslos østkant vil nå rydde opp i det de mener er lovløse tilstander i Oslo.

— Det er viktig for Arbeiderpartiet å være best på lov og orden. Politiet i Oslo har den siste tiden arrestert 300 kriminelle asylsøkere som skjuler identiteten sin. De er tatt for å selge dop. Strafferammen er slik at de som ikke uttransporteres, etter korte opphold i fengsler kan være ute på gatene igjen og fortsatt selge dop, sier Bøhler.

— Dere er ikke redd for å bli stemplet som rasister?

— Dette er det motsatte av rasisme. Hvis vi lar kriminelle asylsøkere selge dop skaper det rasisme. Lar vi det somaliske khatmiljøet operere fritt er det diskriminering. Det ville vi ikke gjort med et norsk miljø. Når politiet ikke tok tak i de kriminelle A- og B-gjengene var det diskriminering av det pakistanske miljøet, sier Jan Bøhler.

— Er det en form for nulltoleranse overfor kriminalitet dere nå kommer med?

— Når det gjelder narkotikasalg er jeg for nulltoleranse. Selgere og bakmenn skal tas. De som er asylsøkere og driver med slik alvorlig kriminalitet skal umiddelbart sendes ut. De som ikke samarbeider om identitet må vi holde borte fra gatene, til vi vet hvem de er og deretter sende dem hjem, sier Jan Bøhler.

—Hva mener du med «må vi holde borte fra gatene»?

—Det finnes flere løsninger. Og det er hjemmel for å ta hånd om dem som ikke samarbeider om identiteten og driver kriminalitet, sier Bøhler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling