- Ap trenger SV

- Ap bør huske hvordan det gikk med dem uten SV. Da tapte de så det suste, sier SVs Akhtar Chaudhry.

- HINDRER HØYREDREINING: - Aps venstreside trenger oss. Uten SV går kommer Jens til å gå flere skritt til høyre, sier Akhtar Chaudhry (t.v.) til Dagbladet. Her sammen med SVs Heikki Holmås (midten) og SVs partileder Kristin Halvorsen (t.h.). Foto: LARS EIVIND BONES
- HINDRER HØYREDREINING: - Aps venstreside trenger oss. Uten SV går kommer Jens til å gå flere skritt til høyre, sier Akhtar Chaudhry (t.v.) til Dagbladet. Her sammen med SVs Heikki Holmås (midten) og SVs partileder Kristin Halvorsen (t.h.). Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - AP bør huske hvordan det gikk med dem uten SV. Da tapte de så det suste. Ap trenger SV, sier SVs stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry til Dagbladet.

SV-politikeren er provosert over flere angrep mot SV, sist fra Elverum AP, for at de ødelegger for Arbeiderpartiets regjeringssjanser etter valget om to måneder.

Vil ha Jens aleneOgså presset utenfra gjør at de politiske forskjellene synliggjøres. Tirsdag gikk tidligere AP-statssekretær og direktør Stein Lier-Hansen i mektige Norsk Industri ut og slo fast at det «ville vært bedre med en Ap-mindretallsregjering enn en rødgrønn regjering».

Han fikk følge av forbundsleder for Industri Energi, Leif Sande. Kritikken gjorde at leder i Elverum Ap, Bjørn Jarle Røberg-Larsen, i går advarte partifeller mot å gi etter for press fra regjeringskollegene i et blogginnlegg. Også SVere begynner nå å kritisere den rødgrønne konstellasjonen.

- SV har svelget kameler til bristepunktet de siste fire årene. I folkets øyne tror jeg derfor vi har tapt på å sitte i regjering, selv om vi har fått politiske gjennomslag på viktige områder, sier landsstyremedlem leder i Finnmark SV, Johnny Ingebrigtsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer