GÅR INN FOR NEDLEGGELSE: Arbeiderpartiet sier nå at de vil legge ned pelsdyrnæringa om de ikke skjerper seg. Foto: Dyrebeskyttelesen og Nettverk for dyrs frihet
GÅR INN FOR NEDLEGGELSE: Arbeiderpartiet sier nå at de vil legge ned pelsdyrnæringa om de ikke skjerper seg. Foto: Dyrebeskyttelesen og Nettverk for dyrs frihetVis mer

Ap truer med å legge ned pelsdyrnæringen

- Dette er siste sjanse, sier APs næringspolitiske talsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Arbeiderpartiet truer med å legge ned hele pelsdyrnæringen, dersom det nå ikke blir gjort noe umiddelbart for å rydde opp i vanskjøtselen av dyr.

- Dette er en næring som nå har trådt over grensen for det som kan aksepteres. Den har lenge levd på balansepunktet for det tillatelige, ut fra en forhåpning om at den kunne rydde opp. Men de siste bildene viser at oppdrettere ikke er berettiget til sin plass som næring, sier lederen av Stortingets næringskomité, Terje Aaland (Ap), til NTB.

Han legger til at saken var oppe på Aps landsmøte i 2009, og at det under tvil ble gitt grønt lys for videre drift.

Begrunnelsen for det var den sterke advarselen fra landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) og forsikringene fra næringen selv.

- Men vi ser at det stadig er noen som ikke har skjønt alvoret. Nå er det definitivt siste sjanse. Ellers kommer i hvert fall Ap på sitt neste landsmøte til å gå inn for nedleggelse, sier Aasland.

- Det vi så det fjernsynet i går, er opprørende. Det er avdekket forhold som ingen oppdretter kan overse. Jeg er sjokkert, og mildt sagt litt forbannet, over at oppdrettere til de grader ikke bryr seg om å rettet opp forholdene, sier Aps næringspolitiske talsmann.

NTB