UVIRKELIG: Tre lange rekker med artilleri viser det Nord-Koreas statslige medier kaller en «felles avfyringsdemonstrasjon». Den svære militærøvelsen skal ha blitt arrangert i Wonsan-provinsen for å feire 85-årsjubileet til landets hær. Video: Scanpix/CNN Vis mer

AP: USA skal for første gang teste raketten som kan stoppe Nord-Korea-trusselen

Planlegger test førstkommende torsdag. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA planlegger å for første gang teste ut raketten som skal kunne skyte ned den interkontinentale raketten Nord-Korea utvikler, skriver nyhetsbyrået AP.

Planen skal gå ut på å simulere en interkontinental ballistisk missil fra Nord-Korea, rettet mot amerikansk fastland. Testen skal ifølge nyhetsbyrået foregå neste torsdag.

Nord-Koreas siste prøveoppskytning av en ballistisk rakett fant sted søndag 21. mai. FN har bedt Nord-Korea slutte med rakettester og FNs sikkerhetsråd har gjentatte ganger fordømt testene.

Også Japan var raskt ute med å fordømme søndagens prøveoppskyting. Raketten landet i Japanhavet, men nådde ikke fram til japansk territorialfarvann, opplyser en talsmann for regjeringen i Tokyo.

Raketten, Hwasong-12, fløy lenger enn noen rakett landet har skutt opp tidligere, ifølge NTB.

Også søndagen før - 14. mai - skal Nord-Korea ha gjennomført en testoppskytning. Det førte til en krass reaksjon fra USAs president Donald Trump.

- La denne siste provokasjonen fungere som en oppfordring til alle nasjoner om å implementere langt sterkere sanksjoner mot Nord-Korea, het det i en kort uttalelse fra Det hvite hus.

Disse bildene ble offentliggjort av det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået i 2009, like etter en rakettoppskytning. Oppskytningen ble fordømt av NATO: - Denne oppskytningen er enda et skritt framover i utviklingen av en interkontinental langdistansemissil, het det i en uttalelse fra NATO-ambassadørene. Foto: AFP / Dagbladet
Disse bildene ble offentliggjort av det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået i 2009, like etter en rakettoppskytning. Oppskytningen ble fordømt av NATO: - Denne oppskytningen er enda et skritt framover i utviklingen av en interkontinental langdistansemissil, het det i en uttalelse fra NATO-ambassadørene. Foto: AFP / Dagbladet Vis mer