Ap-utbryter presses hardt

Tom Pape varsler reaksjon på \'henrettelsen\' i Oslo Ap i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arbeiderpartiets finanspolitiske fraksjonsleder i Oslo bystyre, Tom Pape, varsler at han i løpet av dagen vil komme med en reaksjon på \'henrettelsen\' i styret i Oslo Arbeiderparti i går kveld. Pape har møtt stormkast fra egen partigruppe etter at han trosset partipisken og stemte for at USAs ambassade skulle fra Drammensveien til Huseby.

Den snuoperasjonen bidro til at bystyreflertallet vippet over i favør av flytting.

- Ring meg litt seinere i dag. Jeg sitter i et møte nå før bystyret, sier Pape til Dagbladet.no.

Den erfarne Oslo-politikeren, som er nestleder i den \'tyngste\' komiteen i Oslo bystyre - finansfraksjonen - sa til NRK Østlandssendingen at han var overrasket over den krasse ordbruken fra partistyret i Oslo.

I går kveld hadde ikke Pape fått satt seg inn i vedtaket utover det han hadde fått vite fra media mot midnatt i går. I morgentimene har han satt seg inn i vedtaket for egen \'regning\' før bystyret starter sitt møte kl. 10.00.

Fordømmer

Etter et seks timer langt møte i går kveld, kom styret i Oslo Ap med et spesielt vedtak der det blant annet heter:

\'Det er svært udemokratisk at en representant som er valgt inn for Ap på denne måten velter vår gruppes enstemmige vedtak. Denne opptredenen er fullstendig uakseptabel og illojal og ikke forenlig med partiets demokratiske tradisjoner\'.

FLYTTES HIT:  Arbeiderpartiets Tom Pape sikret at det ble flertall i Oslo bystyre for å la USA bygge ny ambassade her på Huseby i Oslo. Foto: SCANPIX
FLYTTES HIT: Arbeiderpartiets Tom Pape sikret at det ble flertall i Oslo bystyre for å la USA bygge ny ambassade her på Huseby i Oslo. Foto: SCANPIX Vis mer

-Pape må selv vurdere konsekvensene av karakteristikkene i partistyrets vedtak, sa leder i Oslo Arbeiderparti, stortingsrepresentant Jan Bøhler, til VG i natt.

- Tragedie

Rune Gerhardsen, leder av Aps bystyregruppe i Oslo, håper at Pape biter i seg kritikken uten å ta dramatiske slutninger om sin politiske framtid.

-Det ville være en tragedie om Pape melder seg ut. Han er en politisk kraft, sier Gerhardsen til VG.

Etter den overraskende snuoperasjonen da Oslo bystyre vedtok flytting av den amerikanske ambassaden, sa Tom Pape at innspill fra utenriksminister Jonas Gahr Støre i sluttfasen av ambassadestriden var medvirkende til at han brøt ut på egenhånd.

Utenriksministeren har i motsetning til Oslo-partiet vært for flytting til Huseby.

<B>NY AMBASSADE PÅ HUSEBY: Slik skal det ifølge arkitektene bli seende ut.
<B>STRIDENS KJERNE: USAs ambassade i Oslo sentrum må ha ekstra sikkerhetssone som stjeler både fortau og veibane.
<B>GIKK MOT PARTIGRUPPA: Tom Pape.