Ap utsetter vedtak om oljeboring i nord

Varsler omkamp om oljeboring i 2010.

VIL IKKEN HA OLJEBORING: Natur og Ungdom demonstrerte lørdag utenfor kongressenteret hvor Arbeiderpartiet holder sitt landsmøte. AP utsetter spørsmålet om oljeboring til etter Forvaltningsplanen for Barentshavet skal behandles i 2010.
Foto Knut Falch / SCANPIX
VIL IKKEN HA OLJEBORING: Natur og Ungdom demonstrerte lørdag utenfor kongressenteret hvor Arbeiderpartiet holder sitt landsmøte. AP utsetter spørsmålet om oljeboring til etter Forvaltningsplanen for Barentshavet skal behandles i 2010. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Det var først på tredje forsøk at landsmøte kom med sin endelige avgjørelse i spørsmålet om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. De to første gangene landsmøtet forsøkte, ble det talt opp for mange stemmer.

APs landsmøte tok i dag avgjørelse i saken om de skulle gå inn for å utsette oljeboringsaken.

197 stemte i tråd med programkomiteens forslag, og gikk inn for å utsette saken til etter Forvaltningsplanen for Barentshavet skal behandles i 2010.

Et mindretall på 102 stemte mot oljeboring.

Både SV- og Sp-lederen har sagt nei til oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen på sine landsmøter.

Resultatet ble mye som forventet og motstanderne av oljeboring fikk samtidig det sterke mindretallet de ønsket, men klarte ikke å få Arbeiderpartiets landsmøte til å snu i spørsmålet om oljeboring i nord.

- Et vedtak vi kan leve medSpørsmålet blir om det sterke mindretallet, sammen med vedtak fra SV og Sp, betyr at Arbeiderpartiet kan være villige til å snu i eventuelle nye regjeringsdiskusjoner.- Dette er et vedtak som begge parter må kunne leve med. Vi har vedtatt en prosess alle kan ha tillit til, sier nestleder Helga Pedersen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer