Ap vedtok lovendring for heltid

Rigmor Aasrud og Ap vil fjerne arbeidsgivers såkalte vetorett i loven.

FIKK GJENNOMSLAG:  AUF-leder Eskil Pedersen på APs landsmøte sammen med Jens Stoltenberg og Raymond Johansen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FIKK GJENNOMSLAG: AUF-leder Eskil Pedersen på APs landsmøte sammen med Jens Stoltenberg og Raymond Johansen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aps landsmøte vil å sikre ansatte i deltidsstillinger en klar rett i loven til å kreve heltidsstilling.

Styrket vedtaket Ap-statsråd Rigmor Aasrud hadde før landsmøte startet sist torsdag, fått med seg et samlet sentralstyre på en rekke forslag til å forhindre ufrivillig deltid.

Lørdag skrev Dagbladet at LO og AUF likevel ikke var fornøyde, og ville presse Jens på heltid.

- Vi er glad for at vi har fått gjennomslag for et spissa vedtak der arbeidsgiver ikke lenger skal kunne bruke usaklige argumenter mot å gi folk heltidsstillinger, sier AUF-leder Eskil Pedersen i en kommentar til Dagbladet.

LO og AUF har krevd at arbeidsgivers mulighet til å ta et forbehold om «vesentlig ulempe» for bedriften skal ut av loven. I dag fikk de gjennomslag.

Reell fortrinnsrett Partiet vedtok å gjennomføre en evaluering «for å sikre at arbeidsgiver ikke usaklig bruker argumenter om vesentlig ulempe for virksomheten». Det blir også slått fast i vedtaket at Ap «vil gjøre fortrinnsretten for deltidsansatte i arbeidsmiljøloven § 14-3 reell».

Det betyr at deltidsansatte som ønsker det og er kvalifisert, kan få utvidet stilling framfor at det blir foretatt nyansettelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.