HOLD LØFTET! Romsdalinger er fortsatt sinte på at Helseminister Strøm-Erichsen ikke kan starte å bygge et nytt sykehus før 2018. Bilde fra demonstrasjon i Molde 14. desember 2010. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix
HOLD LØFTET! Romsdalinger er fortsatt sinte på at Helseminister Strøm-Erichsen ikke kan starte å bygge et nytt sykehus før 2018. Bilde fra demonstrasjon i Molde 14. desember 2010. Foto: Kjell Herskedal / ScanpixVis mer

Ap-velgere rømmer til Høyre i Romsdal

Arbeiderpartiet straffes for sykehusbråket i Molde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets velgere i Molde-området flykter til Høyre, ifølge en meningsmåling gjort av Sentio Research for Tidens Krav.

Arbeiderpartiets velgere i Romsdal har fortsatt ikke glemt helseministerens Anne-Grete Strøm-Erichsens håndtering av sykehussaken i Molde.

Lokalt har protestene vært massive etter at det ble klart at det likevel ikke blir nytt sykehus i Molde før i 2018. Lokalt oppleves det som et løftebrudd fra helseministeren, tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen og fra statsministeren selv.

Like før påske spurte Sentio Research 600 innbyggere i Møre og Romsdal om sykehussaken påvirket hvordan de vil stemme ved kommunevalget til høsten.

46,7 prosent av de spurte i Romsdal svarte ja, og av disse svarte 35,4 prosent svarte at de vil stemme på Høyre i stedet.

- Dette er brutale tall for oss, men ikke særlig overraskende, sier Arbeiderpartiets fylkesordførerkandidat Jon Aasen, til Tidens Krav.

Men han velger å se på den positive siden, siden sykehussaken ikke påvirker partivalget til 53 prosent av velgerne deres.

- Vår oppgave i valgkampen er på få de usikre til å falle ned på riktig side av gjerdet, legger han til.

Molde-ordfører Jan Petter Hammerø (H) har vært en pådriver for et nytt sykehus i Molde.

 - Min magefølelse er at regjeringen vil gå for to sykehus, sier han til Tidens Krav.