Vannskandalen i Oslo

Ap-veteran forsvarer Lan: - En meget dyktig politiker

Ap-veteranen Thorbjørn Berntsen rykker ut og tar Lan Marie Berg i forsvar under mistillitskrisen. Han tror Raymond Johansen vil sette hele byrådet inn på å redde henne.

RYKKER UT: Ap-slugger Thorbjørn Berntsen kommer med et sterkt forsvar av miljø- og samferdselsbyråd i Oslo Lan Marie Berg (MDG). Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
RYKKER UT: Ap-slugger Thorbjørn Berntsen kommer med et sterkt forsvar av miljø- og samferdselsbyråd i Oslo Lan Marie Berg (MDG). Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere miljøvernministeren kaster seg inn i debatten som har oppstått i kjølvannet av vannforsyningsskandalen i hovedstaden. I en kommentar på Facebook rykker han ut med støtte til miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg:

«Hun har vært en meget dyktig politiker for Oslo», skriver den gamle Ap-sluggeren også kjent som «Leppa fra Grorud».

Kvinnehat

Fremskrittspartiet og Bompengepartiet (FNB) har fremmet mistillitsforslag mot Berg etter at det ble kjent at den nye vannforsyningen til Oslo blir 5,2 milliarder kroner dyrere enn først antatt. Resten av opposisjonen i bystyret har ikke bestemt seg for om de vil kaste byråden.

Dagbladet har tidligere skrevet om at både Berg og byrådsleder Raymond Johansen visste om at det gikk mot en milliardsprekk i flere måneder før bystyret ble informert. Opposisjonen mener Lan Marie Berg både kan ha brutt informasjonsplikten og styrt prosjektet på en for dårlig måte.

Torsdag skrev MDG-kollega og tidligere stortingspolitiker Rasmus Hansson en kronikk med tittelen «Vær ydmyk, kvinne!» i VG der han kritiserte media og opposisjonen for en forskjellbehandling av Lan Marie Berg. Ap-veteranen Thorbjørn Berntsen har skrevet to lange kommentarer på Hanssons Facebook-side under et innlegg der han deler kronikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer