Ap-veteran vil bli kvitt Støre «så snart som mulig»

Gunnar Tore Stenseng, tidligere Arbeiderparti-ordfører og far til partisekretær Kjersti Stenseng, mener Jonas Gahr Støre må vrakes så snart som mulig. Trond Giske bør ta hans plass, mener han.

Gunnar Tore Stenseng, faren til Arbeiderpartiets mektige partisekretær Kjersti Stenseng, mener Arbeiderpartiet må bytte partileder så snart som mulig. Trond Giske bør bli partileder, skriver Ap-veteranen på Facebook. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix
Gunnar Tore Stenseng, faren til Arbeiderpartiets mektige partisekretær Kjersti Stenseng, mener Arbeiderpartiet må bytte partileder så snart som mulig. Trond Giske bør bli partileder, skriver Ap-veteranen på Facebook. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver TV 2, som viser til et lukket Facebook-innlegg hvor Stenseng går rett i strupen på partileder Jonas Gahr Støre.

«Det er ufattelig at ikke trønderne støtter Trond Giske i maktkampen der Oslo-partiet gjør alt de kan for å holde ham unna. De vet jo at han er den farligste konkurrenten til Raymond Johansen den dagen Ap trenger en ny leder», skriver Stenseng ifølge kanalen, før han legger til:

«Det trenger vi forresten så snart som mulig».

Stenseng var ordfører i Nord-Fron kommune fra 1984 til 2007, regnes som en av nestorene i Oppland Arbeiderparti og sitter i dag i fylkestinget i Oppland for Ap.

GISKE-VIDEO: Dette er den mye omtalte videosnutten som i løpet av kort tid har snudd livet til tidligere Ap-nestleder Trond Giske på hodet. Reporter: Madeleine Liereng. Video: André Børke / Dagbladet Vis mer

Vil ha Giske som partileder

Han er også faren til Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng, som sammen med partileder Jonas Gahr Støre har behandlet varslene som har kommet mot Trond Giske.

Gunnar T. Stenseng gjør det tydelig overfor TV 2 at han mener Giske bør bli Ap-leder en dag, og ifølge kanalen vil han bli kvitt Støre så snart som mulig.

- Trond er kunnskapsrik, en glimrende debattant om et hvilket som helst tema, har stor appell hos grasrota og er passe langt på venstresiden i partier der jeg også hører til, sier han til kanalen.

Han avviser overfor TV 2 at han har gitt dattera råd i denne saken.

Rasende på sin far

Kjersti Stenseng sier til Dagbladet at hun er rasende på sin far etter innlegget på Facebook.

- Min far har som partimedlem lov til å uttale seg om Arbeiderpartiet. Men jeg er helt uenig med ham, og ganske oppgitt akkurat, sier partisekretæren.

Stenseng understreker at hun og hennes far er to forskjellige personer.

- Vi er uenige i mange politiske saker. Han lytter ikke til mine råd, jeg lytter ikke til hans. Jeg vil igjen presisere: Jeg er helt uenig med ham i denne saken.

Stenseng sier hun ikke ante noe om at hennes far kom til å bruke Facebook for å ta Trond Giske i forsvar.

- Jeg ante ingenting. Jeg har ringt min far flere ganger i dag. Nå er jeg såpass irritert at jeg tror er best om jeg vente til i morgen med å snakke med ham igjen, sier hun.

VAR MED GISKE: Valgkomiteleder i Trøndelag Arbeiderparti Jorodd Asphjell, bekrefter at han var med Trond Giske deler av kvelden. Video: Emilie Rydning Vis mer

- Ingen sensasjon

Dagbladet har kontaktet Gunnar T. Stenseng med spørsmål om hvilket signal tanken om «partileder Giske» sender til de som har varslet mot Giske, samt reaksjonene på den ferske videoen - som mange mener vitner om dårlig dømmekraft fra Giskes side.

Han har foreløpig ikke svart på spørsmålene. Han sier imidlertid at han ikke er overrasket over at dattera, Kjersti Stenseng, sier at hun stiller seg bak Jonas Gahr Støre.

- Ja, Naturligvis gjør hun det. Vi har ulikt syn på mange ting, blant annet dette. Det kan da ikke være noen sensasjon, sier han til Dagbladet

Ville kaste Jagland og Stoltenberg

Det er langt fra første gang Gunnar T. Stenseng har bedt om at en Ap-leder må bli kastet.

I 1997 tordnet han mot Thorbjørn Jagland, som han mente hadde skutt seg selv i foten med sitt desimal-ultimatum til folket.

- Jens Stoltenberg er selvfølgelig et hett navn. Han har styrket sin stilling i valgkampen. Min personlige favoritt er imidlertid Sigbjørn Johnsen, sa han til Gudbrandsdølen Dagningen den gang.

Fem år seinere var det Stoltenberg han mente burde vrakes, etter at partiet hadde levert det dårligste valgresultatet på nær 80 år.

- I valget mellom flere kandidater må vi finne den beste, som kan være med å bygge opp partiet på lang sikt og skape den tilliten vi tydeligvis manglet i valget. Det tror jeg Jagland har kvaliteter til som foreløpig ingen andre har, sa Stenseng til TV 2 den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer