<strong>VIL LETE HER:</strong> Arbeiderpartiet åpner nå for oljeleting utenfor Lofoten. Kun AUF-leder Eskil Pedersen var i mot det nye programmforslaget.
Foto: Odd Roar Lange
VIL LETE HER: Arbeiderpartiet åpner nå for oljeleting utenfor Lofoten. Kun AUF-leder Eskil Pedersen var i mot det nye programmforslaget. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Ap vil åpne for oljeleting i Lofoten

Flertall for oljeleting de neste fire årene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et stort flertall i Aps programkomité går inn for å åpne havområdene utenfor Lofoten for oljeleting i løpet av de neste fire årene.

Arbeiderpartiet inngikk i 2011 et kompromiss med SV og Sp om ikke å åpne havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i denne stortingsperioden. Dette ble framstilt som en seier for verneinteressene, særlig av SV.

Nå går programkomiteen inn for å konsekvensutrede disse områdene i neste fireårsperiode. Kun AUF-leder Eskil Pedersen tok dissens, ifølge NRK.

Aps nestleder Helga Pedersen, som leder programkomiteen, sier at beslutningen om åpning for petroleumsvirksomhet vil bli fattet når konsekvensutredningen foreligger.

Hun erkjenner imidlertid at en slik utredning i de fleste tilfeller fører til lete- og prøveboring.

- Helt siden 2005 har de tre regjeringspartiene hatt ulikt syn på petroleumspolitikken. Men vi har gang på gang klart å finne løsninger. Jeg er optimist og tror at vi skal klare det denne gangen også, sier Pedersen.

Programkomiteens forslag skal legges fram for landsmøtet som holdes i april, og som vedtar de programpunktene Ap skal gå til valg på.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer