Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap vil fjerne kontantstøtten for å finansiere likestilt foreldrepermisjon

Arbeiderpartiet mener regjeringen bør fjerne kontantstøtten for å kunne finansiere likestilt foreldrepermisjon. 

FORELDREPERMISJON: Anette Trettebergstuen mener det er riktig og viktig at likestilling også skal gjelde menns rettigheter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FORELDREPERMISJON: Anette Trettebergstuen mener det er riktig og viktig at likestilling også skal gjelde menns rettigheter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utspillet kommer som følge av at Norge og likestillingsminister Linda Hofstad Hellelands (H) konflikt med overvåkingsorganet ESA, som mener de norske reglene for foreldrepermisjon er i strid med EØS-avtalen.

Aps talsperson for familie- og kulturpolitikk, Anette Trettebergstuen, sier til Dagens Næringsliv at hun tror regjeringen nå må bøye av og gi menn rettigheter på lik linje med kvinner.

Men det vil koste.

Å gi fedre samme rett til foreldrepermisjon som mødre har kan koste staten over 800 millioner kroner årlig, viser beregninger fra Barne- og likestillingsdepartementet.

- Verdens dyreste foreldrepermisjonsordning ser nå ut til å bli enda dyrere. Jeg vil gjerne be statsråden om en redegjørelse for hvordan hun vil løse det, sier Trettebergstuen til avisen.

Selv oppfordrer Trettebergstuen statsråden til å lytte til Ellingsæter-utvalget, som foreslår å kutte kontantstøtten og droppe aktivitetskravet. Ifølge utvalget ble det brukt 1,75 milliarder kroner på kontantstøtte i 2015.

- Kutter man kontantstøtten, har man langt på vei finansiert en likestilt foreldrepermisjonsordning, sier Trettebergstuen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!