HAR BESTEMT SEG: Arbeiderpartiet vil stille omstillingsmidler for etablering av ny landbruksvirksomhet basert på gårdsbrukets ressurser til rådighet i avviklingskomiteen, ifølge Nationen.

Nestleder Helga Pedersen sier at bakgrunnen for forslaget er et vedtak på landsmøtet i 2011 som ble begrunnet med at partiet ikke så det som sannsynlig at pelsdyroppdrett ville kunne drives i overensstemmelse med dagens krav til etisk dyrehold. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
HAR BESTEMT SEG: Arbeiderpartiet vil stille omstillingsmidler for etablering av ny landbruksvirksomhet basert på gårdsbrukets ressurser til rådighet i avviklingskomiteen, ifølge Nationen. Nestleder Helga Pedersen sier at bakgrunnen for forslaget er et vedtak på landsmøtet i 2011 som ble begrunnet med at partiet ikke så det som sannsynlig at pelsdyroppdrett ville kunne drives i overensstemmelse med dagens krav til etisk dyrehold. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Ap vil forby pelsdyroppdrett

Etter heftige diskusjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall i Arbeiderpartiets programkomité går inn for å avvikle pelsdyrnæringen i løpet av de neste fire årene.

Arbeiderpartiet vil stille omstillingsmidler for etablering av ny landbruksvirksomhet basert på gårdsbrukets ressurser til rådighet i avviklingskomiteen, ifølge Nationen.

Nestleder Helga Pedersen sier at bakgrunnen for forslaget er et vedtak på landsmøtet i 2011 som ble begrunnet med at partiet ikke så det som sannsynlig at pelsdyroppdrett ville kunne drives i overensstemmelse med dagens krav til etisk dyrehold.

- Det er ikke kommet ny kunnskap som skulle tilsi et endret standpunkt, sier Pedersen, som også er leder for programkomiteen.

Tre av komiteens 16 medlemmer er ikke enige i vedtaket og vil kjempe mot å programfeste et forbud.

Pelsdyroppdrett ble heftig diskutert på Arbeiderpartiets to siste landsmøter. I 2009 vant pelsdyrnæringens forsvarere fram med 15 stemmers overvekt, mens det i 2011 var 124 stemmer imot et forbud av 300 delegater.

Mens SV støtter et forbud, vil Sp opprettholde pelsdyrnæringen i Norge.

(NTB)


LABER STEMNING: Om Arbeiderpartiet får viljen sin kan rever som disse to snart få slippe å bo i bur. Foto : Bjørn Langsem / DAGBLADET.
LABER STEMNING: Om Arbeiderpartiet får viljen sin kan rever som disse to snart få slippe å bo i bur. Foto : Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer