Ap vil foreslå skolemat til alle

Vil at det gradvis skal innføres et «enkelt skolemåltid» for alle klassetrinn.

VIL HA SLUTT PÅ MATPAKKA: Arbeiderpartiet vil at det gradvis skal innføres et «enkelt skolemåltid» for alle klassetrinn. Foto: Frank May / NTB scanpix
VIL HA SLUTT PÅ MATPAKKA: Arbeiderpartiet vil at det gradvis skal innføres et «enkelt skolemåltid» for alle klassetrinn. Foto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Å sørge for at barn spiser sunn mat i løpet av skoledagen er noe av det mest effektive vi kan gjøre for folkehelsen, sier stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol (Ap) til Trønder-Avisa.

Hun sitter i Stortingets helse- og omsorgskomité og ønsker i første omgang et prøveprosjekt i 50 kommuner.

Frihet for kommunene

- Mange skoler har allerede innført enkle måltider som tilbys elevene i løpet av skoledagen, i skolens egen regi eller i samarbeid med andre. Det må være stor grad av frihet for kommunene og skolene til å innrette et tilbud om skolemat, slik det passer lokalt, sier Kjerkol.

Ap har ikke alle detaljene klare for skolemat ennå. Partiet vil først foreslå å be regjeringen komme opp med ulike alternativer for finansiering, organisering og innretning av skolemåltidet.

Listhaug foreslo at flyktninger kan lage lunsj

Fortsatt spiser de fleste skolebarn i Norge en tradisjonell matpakke de har med seg hjemmefra. Men forslaget om å innføre skolemat har blitt fremmet fra ulike hold en rekke ganger de siste årene.

I mai foreslo innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) at flyktninger kan lage skolelunsj til elevene. Tanken var dette skulle gi arbeidstrening og språktrening for flyktningene i tillegg til at skoleelevene skulle få mat.

Også SV har gjentatte ganger tatt til orde for matservering på skolene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer