Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap vil gi bomring-rabatt, men noen må betale

Vil premiere kompiskjøring.

OSLO-KØ: Arbeiderparti vil gi bomring-rabatt til de som initierer til kompiskjøring i rushtrafikken.
Foto: Luca Kleve-Ruud / Dagsavisen / Samfoto / NTB scanpix
OSLO-KØ: Arbeiderparti vil gi bomring-rabatt til de som initierer til kompiskjøring i rushtrafikken. Foto: Luca Kleve-Ruud / Dagsavisen / Samfoto / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 85 prosent av sjåførene på E18 inn mot Oslo kjører alene. Nå vil Arbeiderpartiet at Oslo skal følge etter Trondheim og Bergen og gi bomring-rabatt til dem som tar med flere i bilen.

- Hvis flere kjører sammen, vil køene på veiene bli mye kortere, sier Andreas Halse, samferdselspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet i Oslo bystyre, til NRK.

De tapte inntektene vil han ta inn via andre bilister.

- Får noen rabatt, må andre betale mer. Det er rimelig at de som velger de minst miljøvennlige løsningene også må punge ut litt ekstra, sier han.

En mobilapp som knytter sammen sjåfører og passasjerer som skal reise samme vei, er allerede i bruk i Trondheim og Bergen, og vil også kunne tas i bruk i Oslo.

Prosjektleder Arild Eggen i Vegdirektoratet i Bergen forklarer at passasjeren som vil sitte på, møter opp i nærmeste busslomme slik at sjåføren slipper å lete.

- Hvis du kjører sammen med en annen to ganger i måneden, vil trafikken i rushtiden i Trondheim, Bergen og Stavanger, og stort sett Oslo, gli langt bedre, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media