Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap vil gripe inn for å hindre generell bevæpning av politiet

Arbeiderpartiets Hadia Tajik sier partiet fortsatt er motstander av generell bevæpning. Men hun aksepterer at politiet får bære våpen fram til 19. desember med dagens trusselbilde.

FARVEL TIL VÅPNENE: Hadia Tajik, som leder Stortingets justiskomité, sier Ap ønsker å bevare dagens ordning med fremskutt lagring av våpen i bilene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FARVEL TIL VÅPNENE: Hadia Tajik, som leder Stortingets justiskomité, sier Ap ønsker å bevare dagens ordning med fremskutt lagring av våpen i bilene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Dilemmaet er at vi, i motsetning til regjeringen, ikke kjenner detaljene i trusselvurderingen. Derfor er det vanskelig for oss å overprøve beslutningen. Men alle skal vite at vi følger med, og vil gripe inn om bevæpningen av politiet står i fare for å gli over i alminnelig bevæpning, sier Hadia Tajik til VG.

Tajik, som leder Stortingets justiskomité, sier Ap ønsker å bevare dagens ordning med fremskutt lagring av våpen i bilene.

- Men vi er åpen for å flytte beslutningen bort fra politimester eller vakthavende jurist - og over til operasjonsleder. Det betyr at den ansvarlige som til en hver tid er på jobb kan ta den viktige og alvorlige beslutningen, sier Tajik.

(NTB)