Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap vil ha enda mer vei – til behovet endres

Arbeiderpartiet vil bygge enda mer vei enn dagens regjering, men Eirik Sivertsen understreker at fremtidens trafikk kan gå langs andre veier enn dagens.

MER VEI: Transportpolitisk talsmann i Ap, Eirik Sivertsen, vil bygge mer vei. Foto:  Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MER VEI: Transportpolitisk talsmann i Ap, Eirik Sivertsen, vil bygge mer vei. Foto:  Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet viser fram transportplanen de vil bruke som veikart dersom det blir et maktskifte til høsten. Der legger partiet på seks veistrekninger i tillegg til dem som står i regjeringens forslag til Nasjonal Transportplan fram mot 2029, skriver VG.

– Vi er grunnleggende opptatt av å fortsette løftet på samferdsel. Folk og næringsliv skal ha trygge veier, god fremkommelighet, men også en plan som rigger oss for fremtiden, sier transportpolitisk talsmann Eirik Sivertsen i Ap. Han påpeker samtidig at endringer i hvordan vi reiser kan gjøre at noen av strekningene kanskje ikke trengs.

– Det er grunn til å vente at mange av oss har kjøpt vår siste bensin- eller dieselbil. Både overgangen til utslippsfrie kjøretøy og selvkjørende biler øker nå usikkerheten for hva som er de kloke investeringene. Dermed øker risikoen for kostbare feilinvesteringer, sier Sivertsen. Han sier Aps planer kan korrigeres etter hvert som nye transportløsninger blir tilgjengelige.

Partiet vil også øke statens andel i kollektivavtalene i byene til 70 prosent fra det blåblå forslaget om 50 prosent. Det vil koste rundt 9,6 milliarder kroner.

(NTB)

Hele Norges coronakart