Ap vil ha Kolberg på tinget

Partisekretæren skal erstatte Jagland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I en overraskende vending har Buskerud Ap foreslått partiets sekretær Martin Kolberg som førstekandidat til stortingsvalget til neste år, ifølge en pressemelding.

- Jeg er svært glad for innstillingen, sier Kolberg i en kommentar til eget parti.

I Jaglands sted

Nominasjonen av partisekretæren kommer etter at langvarig listetopp og med-liung Thorbjørn Jagland tidligere denne uka bebudet at han trekker seg tilbake fra norsk politikk for å satse på en karriere i Europarådet.

Kolberg var første vararepresentant for Buskerud Ap i 2001-2005, og møtte fast på tinget i en kort periode i 2001 mens Jagland var utenriksminister.

Ifølge partisekretæren selv har han den seinere tida fått flere oppfordringer om å stille som listetopp, og har altså nå takket ja.

- Dersom jeg blir nominert, vil jeg bruke all min arbeidskraft på Stortinget, sier Kolberg - og bebuder dermed at dersom nominasjonen går igjennom, vil partiet måtte se seg om etter en ny sekretær på landsmøtet i april neste år. Lite tyder på at det motsatte vil skje.

Frp-kodens far

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer