ØNSKER ÅPEN HØRING: Martin Kolberg (Ap) vil ikke motsette seg høring i Lysbakken-saken. Foto: Espen Røst / Dagbladet
ØNSKER ÅPEN HØRING: Martin Kolberg (Ap) vil ikke motsette seg høring i Lysbakken-saken. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Ap vil ha Lysbakken-høring

- Motsetter meg ikke høring, sier Ap-representant i kontroll- og konstitusjonskomitéen, Martin Kolberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dermed er det klart at det vil bli høring i Lysbakken-saken.

- Det vil være uriktig å motsette seg åpen høring nå. Det vil jeg derfor ikke gjøre, forteller Kolberg til Dagbladet.

Fortjener tillit Kolberg mener at de nye opplysningene i saken ikke har et dramatisk innhold, men at det derimot viser at det er nødvendig å gjennomgå saken på nytt.

- Jeg har ingen grunn til å tro at det finnes flere dokumenter, og jeg mener Lysbakken fortjener tillit, sier Kolberg.

Åpenbart sak Høyres Per-Kristian Foss uttalte tidligere i dag at det er åpenbart at det vil bli opprettet sak når kontroll- og konstitusjonskomitèen møtes på tirsdag.

- Det er normalt en dødssynd for statsråder å lyve for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitè. Normalt sett måtte han gått av, sa Foss.

Blir verre og verre Venstre-politiker Trine Skei Grande var heller ikke i tvil.

- Dette blir bare verre og verre. Jeg trodde han hadde lagt fram alle dokumentene. Når det viser seg at han ikke gjorde det, så begynner jeg å lure på om det kan finnes mer. For å si det mildt; Dette blir det sak av, sa Skei Grande til Dagbladet i dag tidlig.

Komiteen vil ikke vente på Lysbakken Lysbakken uttalte under pressekonferansen på onsdag at det vil ta noen uker å skaffe en full oversikt over alle tilskuddene som er delt ut av departementet i 2010. Leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Anders Anundsen (Frp), tror ikke at komiteen vil vente så lenge med å åpne sak.

- Informasjonen som har kommet fram allerede er så alvorlig samlet sett at det er naturlig å åpne sak uansett. Hva slags sak det blir, får vi vurdere. At statsråden drives fra skanse til skanse åpner muligheten for kontrollhøring, forteller Anundsen.

DØDSSYND AV LYSBAKKEN: Per-Kristian Foss (H) mener at det er en dødssynd å lyve for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitè. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DØDSSYND AV LYSBAKKEN: Per-Kristian Foss (H) mener at det er en dødssynd å lyve for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitè. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer