Oktoberbarna

Ap vil ha ny vurdering av asylbarna etter intern strid: - Ledelsen ble overkjørt

Fikk krass kritikk forrige uke. Nå vil Ap ha ny vurdering av «oktoberbarna».

BER OM STOPP: Arbeiderpartiet ber regjeringen oppheve instruksen om utsendelse av de såkalte oktoberbarna, melder NRK. Her partileder Jonas Gahr Støre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BER OM STOPP: Arbeiderpartiet ber regjeringen oppheve instruksen om utsendelse av de såkalte oktoberbarna, melder NRK. Her partileder Jonas Gahr Støre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeiderpartiet har bestemt seg for å stoppe utsendinga av de såkalte oktoberbarna. Partiet ber regjeringen om å oppheve instruksen om utsending, og ønsker en ny vurdering av saken, melder NRK.

Dagbladet får opplyst at partiet vil ha en ny vurdering av asylbarna, og ber om at alle enslige asylsøkere mellom 16 og 18 år som er vedtatt returnert til internflukt siden 1. oktober i fjor, skal få saken vurdert på nytt. Det ble klart etter et møte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe mandag kveld.

Møtet startet klokka 17 og var ferdig 19:15, etter en lang debatt.

- Ledelsen ble overkjørt i en strid som har pågått over lang tid, sier en kilde som var til stede på møtet, til Dagbladet. Svært mange skal ha tatt ordet på møtet.

Dagbladet får opplyst at Arbeiderpartiet ønsker at vedtaket skal ha tilbakevirkende kraft, for dem som eventuelt har fått søknaden sin behandlet etter 1. oktober 2016 og som allerede er uttransportert til Afghanistan.

- Med innstrammingene vi nå legger opp til, så er dette et godt forslag som treffer de det skal treffe. Dette er ikke et «alle-skal-bli»-forslag. Vi skal fortsatt verne om asylinstituttet, og sørge for at de som har behov for opphold skal få bli, mens de som ikke oppfyller kravene skal returneres, sier innvandringspolitisk talsperson i Ap, Stein Erik Lauvås, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer