Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap vil ha slutt på salg av nye diesel- og bensinbiler innen 2030

- Regjeringen er for passiv, mener Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgiftene for personbiler og varebiler bør tilpasses slik at fossilt brennstoff som bensin og diesel gradvis fases ut, mener Arbeiderpartiet.

Innen 2025 bør alle nye biler som selges i Norge, være biler med lave utslipp eller ingen utslipp av klimagasser, heter det i en pakke med forslag til nye klimatiltak som partiet la fram onsdag.

Innen 2030 bør så godt som alle nye biler være utslippsfrie. Samtidig bør andelen biodrivstoff økes til opp mot 40 prosent for bilene som fortsatt går på bensin og diesel.

— Vi mener det er viktig å sette mål som både bilbransjen og forbrukerne kan forholde seg til. Det er en rivende teknologisk utvikling, og det å få ned utslippene fra transportbransjen er bra både for klimaet og miljøet i de store byene, sier partileder Jonas Gahr Støre til NTB.

Han sier hovedbudskapet i den nye klimapakken fra Arbeiderpartiet er at tempoet må opp i arbeidet for å nå målene som Norge har satt seg for 2030.

— Vi mener regjeringen er for passiv. Vi må komme i gang med tiltak som gjør at vi har noe å strekke oss etter, sier han. Arbeiderpartiet vil også øke støtten til grønne løsninger i industrien. Det skal blant annet skje gjennom økte midler til Enova.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media