IKKE AKTUELT: Roger Ingebrigtsen trak seg fra stillingen som statssekretær og fra stortingslisten til Troms Ap. Han har fortsatt et valgt fulltidsverv for Arbeiderpartiet i Tromsø. Men det vil ikke være aktuelt for Ap å be ham trekke seg, skriver Aftenposten.
Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
IKKE AKTUELT: Roger Ingebrigtsen trak seg fra stillingen som statssekretær og fra stortingslisten til Troms Ap. Han har fortsatt et valgt fulltidsverv for Arbeiderpartiet i Tromsø. Men det vil ikke være aktuelt for Ap å be ham trekke seg, skriver Aftenposten. Foto: Torgrim Rath Olsen / NordlysVis mer

Ap vil ikke be Ingebrigtsen trekke seg

Som lokalpolitiker i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingebrigtsen valgte selv å fortelle om sitt forhold til en 20 år yngre kvinne og han valgte på eget initiativ å trekke seg som statssekretær og fra stortingslisten til Troms Ap. Han har fortsatt et valgt fulltidsverv for Arbeiderpartiet i Tromsø. Men det vil ikke være aktuelt for Ap å be ham trekke seg, skriver Aftenposten.

- Kommuneloven er klar. Er man folkevalgt, så kan man ikke trekke seg fra et verv. Man har muligheten til å søke om permisjon eller fritak under spesielle forutsetninger, sier Aps partisekretær Raymond Johansen.

Han legger til at Ap sentralt ikke vil gi Ingebrigtsen noen råd.

- Roger Ingebrigtsen valgte selv å trekke seg fra stillingen som statssekretær og kandidat til nominasjonen. Om han bør trekke seg eller søke om permisjon, er et spørsmål vi mener han selv må ta stilling til, eventuelt i samråd med sitt kommuneparti. Vi vil ikke gi noen råd i dette spørsmålet nå, sier Johansen.

Partisekretæren mener denne saken er svært annerledes fra Rune Øygard-saken.

- I saken mot Rune Øygard pågår det en rettssak. Det som kom fram i rettsforhandlingene var av en slik karakter at vi mener det ikke er forenlig med å være ordfører. I Roger Ingebrigtsens tilfelle er de faktiske forhold erkjent og han har trukket seg fra sin stilling og sitt kandidatur. Sakene kan derfor ikke sammenlignes, sier Johansen.

(NTB)