Ap vil ikke ha Fogh Rasmussen

Mener han er en konfliktskaper.

OMTALT: Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen er favoritt til å overta toppjobben i NATO. Men Ap er bekymret for at han oppfattes som en konfliktskaper i muslimske land. Foto: Sebastien Pirlet/Scanpix/Reuters
OMTALT: Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen er favoritt til å overta toppjobben i NATO. Men Ap er bekymret for at han oppfattes som en konfliktskaper i muslimske land. Foto: Sebastien Pirlet/Scanpix/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er overraskende at så mange NATO-land ønsker Anders Fogh Rasmussen som ny generalsekretær, mener Arbeiderpartiets forsvarspolitiske talskvinne Signe Øye.

Hun er bekymret over at den danske statsministeren av mange, ikke minst innen den muslimske verden, oppfattes som konfliktskaper, snarere enn konfliktløser.

- Vi burde absolutt ha funnet en person som var samlende og ikke provoserende, sier Signe Øye til NTB.

Hun medgir at Fogh Rasmussen har vært på kollisjonskurs med Norge i en rekke viktige utenrikspolitiske spørsmål de siste årene, men håper og tror at han vil tale nordområdenes sak dersom han blir valgt til generalsekretær i NATO.

- Det er viktig at vi får en generalsekretær fra Norden, som kan få alliansen til å forstå at det fins utfordringer også i nord, sier hun.

Fogh Rasmussens trofaste støtte til president George W. Bushs utenrikspolitikk, styrker ikke hans kandidatur i Arbeiderpartiets øyne.

- Men det er mange som har rygget noen skritt der, så vi håper at også han har gjort det, sier hun.

(NTB)

 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer