Ap vil ikke ha hijab eller turban i rettsalen

Ap vil ikke at politi, aktorat eller dommere skal få bære religiøse hodeplagg.

- NEI TAKK: Jonas Gahr Støre på talerstolen under landsmøtet i Arbeiderpartiet fredag.
Foto: Berit Roald / Scanpix
- NEI TAKK: Jonas Gahr Støre på talerstolen under landsmøtet i Arbeiderpartiet fredag. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under morgentimene i dag vedtok Ap-landsmøtet sin nye integreringspolitiske dokument, «Mangfold og muligheter», som utenriksminister Jonas Gahr Støre har stått i bresjen for i partiet.

I dokumentet går det fram at Arbeiderpartiet ikke vil «tillate synlig religøse symboler til politiuniformen» fordi partiet mener at «politiet har en spesiell rolle som eneste institusjon som kan bruke makt overfor sivilister».

I tillegg vil Ap heller ikke at aktoratet eller dommere i salen skal bære religiøse symboler.

Tapte slaget AUFs generalsekretær Tone Brenna tok ut dissens og ville ha fjernet formuleringene om at dommere og aktorat bør kunne bruke religiøse symboler. AUF fikk 126 stemmer i salen, ment tapte slaget da det klart at Ap heller ikke vil tillate hijab eller andre religiøse symboler i rettsalen.

- Politiet selv har bestemt at det ikke skal være tillat med religiøse hodeplagg. Så gjenstår det å se hvordan justisdepartementet tar dette vedtaket fra Ap videre. Jeg er mest bekymret for sikher og andre at man ikke skal få lov til å få velge hvilken jobb man vil ha. En del kan, om dette vedtaket blir en realitet, måtte velge mellom religionen sin og valg av yrke, sier Brenna til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.