KREVER HANDLING: - Høie bør instruere landets fylkesmenn om å kartlegge hvilke fastleger dette gjelder og sørge for å følge dette opp med kommunene. Allmennleger på oppdrag fra det offentlige kan ikke være etisk og moralsk privatpraktiserende, sier Torgeir Micaelsen (Ap), nestleder i Stortingets helse- og omsorgskomité. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
KREVER HANDLING: - Høie bør instruere landets fylkesmenn om å kartlegge hvilke fastleger dette gjelder og sørge for å følge dette opp med kommunene. Allmennleger på oppdrag fra det offentlige kan ikke være etisk og moralsk privatpraktiserende, sier Torgeir Micaelsen (Ap), nestleder i Stortingets helse- og omsorgskomité. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

Ap vil kartlegge fastleger som nekter prevensjon

Ber helseminister Bent Høie (H) stramme opp kommunene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet ber helseminister Bent Høie (H) stramme opp kommuner med fastleger som nekter pasientene prevensjon av samvittighetsgrunner.

- Det holder ikke å slå fast at en slik praksis strider mot regelverket eller henvise pasientene til selv å klage. Helseministeren må selv ta affære, sier Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen til NTB.

Aftenposten fortalte denne uka om to leger i Bø i Telemark som reserverer seg mot å sette inn spiral hos sine pasienter.

Høie slo fast at dette er i strid med regelverket, men Micaelsen mener helseministeren må gjøre mer.

- Han bør instruere landets fylkesmenn om å kartlegge hvilke fastleger dette gjelder og sørge for å følge dette opp med kommunene. Allmennleger på oppdrag fra det offentlige kan ikke være etisk og moralsk privatpraktiserende, sier Micaelsen, som er nestleder i Stortingets helse- og omsorgskomité. (©NTB)