Ap vil kutte oljepengebruken med 2 milliarder

Arbeiderpartiet legger i sitt alternative budsjettforslag opp til en oljepengebruk som er 2 milliarder kroner lavere enn det regjeringen gjør.

ALTERNATIVT BUDSJETT: Finanspolitisk talsperson i Ap, Marianne Marthinsen, vil kutte oljepengebruken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ALTERNATIVT BUDSJETT: Finanspolitisk talsperson i Ap, Marianne Marthinsen, vil kutte oljepengebruken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Statsminister Erna Solberg (H) klarer ikke holde fingrene unna godteskålen, sier Aps finanspolitiske talsperson, Marianne Marthinsen, til Dagens Næringsliv.

Både Ap og de andre opposisjonspartiene på Stortinget har nå startet arbeidet med sine alternative budsjetter for 2015. De ulike partienes budsjettforslag vil bli presentert rundt månedsskiftet.

Finansminister Siv Jensen la i regjeringens budsjettforslag for 2015 opp til å bruke 164 milliarder oljekroner, 17 milliarder kroner mer enn i år, og 31 milliarder kroner mer enn vi brukte under finanskriseåret 2009.

Økningen er på 18 prosent sammenlignet med det Høyre/Frp-regjeringen la opp til da den flikket på den avgåtte rødgrønne regjeringens budsjettforslag for et år siden. Regjeringen går inn for å bruke oljeinntekter som tilsvarer en avkastning av oljefondet på 3 prosent.

Marianne Marthinsen mener regjeringen legger opp til en oljepengebruk som er dramatisk høyere enn det Stoltenberg-regjeringen sto for.

At Ap bare foreslår å kappe oljepengebruken med 2 milliarder, mener Marthinsen er i tråd med den oljepengebruken partiet la opp til i den perioden de var i regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer