Ap vil kvotere inn kvinner som toppsjefer

Ap-nestleder Helga Pedersen varsler at 40 prosent av lederne i staten og i statseide selskaper skal være kvinner - om nødvendig etter kvotering.

VIL KVOTERE: Nestleder i Ap, Helga Pedersen, vil at minst 40 prosent av lederne i staten og statseide selskaper skal være kvinner.Foto: TorbjørnBerg / Dagbladet
VIL KVOTERE: Nestleder i Ap, Helga Pedersen, vil at minst 40 prosent av lederne i staten og statseide selskaper skal være kvinner.Foto: TorbjørnBerg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Kvinner skal ha muligheten til å bli toppledere, sier Helga Pedersen til Klassekampen.

To uker før valget lanserer hun et nytt likestillingsløfte fra regjeringen:

* 40 prosent av lederne på de øverste nivåene i staten skal være kvinner. Om nødvendig kan kvotering brukes for å sikre kvinneandelen.

* Bruke statens eiermakt for å sikre 40 prosent kvinneandel i konsernledelsen til statseide selskaper.

* Gi menn tilleggspoeng når de søker seg til helse- og omsorgsfag eller barnehagelærerutdanning.

I dag er det påbudt med 40 prosent kvinner i styrene til alle børsnoterte selskaper. Nå vil Ap at kvoteringen fra styrerommet også skal gjelde topplederne.

- Jeg nekter å tro at kvinner gjennomgående er dårligere kvalifisert enn menn til å være toppledere. Problemet er at menn i praksis kvoteres inn i dag, sier Ap-nestleder Helga Pedersen.

- Det handler dypest sett om valgfrihet. Kvinner skal ha muligheten til å bli toppledere på lik linje med menn, og menn skal ha muligheten til å skape fremtidens barnehager og omsorgssektor på lik linje med kvinner, sier hun

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer