Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap vil merke varer fra okkuperte områder i Israel

Arbeiderpartiet vil bremse handelen med varer fra de okkuperte områdene i Israel og ønsker en merkeordning slik at forbrukerne selv kan bestemme om de vil kjøpe varene.

VIL MERKE: Leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomite, Anniken Huitfeldt (Ap) vil merke varer som kommer fra Israel. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VIL MERKE: Leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomite, Anniken Huitfeldt (Ap) vil merke varer som kommer fra Israel. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er gode grunner til å iverksette tiltak mot Israel nå som forhandlingene har brutt sammen og det er brutale angrep mot Gaza, sier leder Anniken Huitfeldt (Ap) i Stortingets utenriks- og forsvarskomité til VG.

I en kronikk i avisen krever hun at regjeringen legger restriksjoner på varer som er produsert på okkupert land.

- Ap går ikke inn for boikott, men for klart og tydelig å fraråde selskaper og forbrukere å handle varer som er produsert i de okkuperte territoriene, sier Huitfeldt.

Hun sier partiet ønsker en merkeordning som gjør det mulig for forbrukerne å velge eller velge bort varer som kommer fra områdene som Israel okkuperte i 1967.

Statssekretær Bård Glad Pedersen (H) i Utenriksdepartementet sier regjeringen vurderer spørsmålet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling