VIL MERKE: Leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomite, Anniken Huitfeldt (Ap) vil merke varer som kommer fra Israel. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VIL MERKE: Leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomite, Anniken Huitfeldt (Ap) vil merke varer som kommer fra Israel. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Ap vil merke varer fra okkuperte områder i Israel

Arbeiderpartiet vil bremse handelen med varer fra de okkuperte områdene i Israel og ønsker en merkeordning slik at forbrukerne selv kan bestemme om de vil kjøpe varene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er gode grunner til å iverksette tiltak mot Israel nå som forhandlingene har brutt sammen og det er brutale angrep mot Gaza, sier leder Anniken Huitfeldt (Ap) i Stortingets utenriks- og forsvarskomité til VG.

I en kronikk i avisen krever hun at regjeringen legger restriksjoner på varer som er produsert på okkupert land.

- Ap går ikke inn for boikott, men for klart og tydelig å fraråde selskaper og forbrukere å handle varer som er produsert i de okkuperte territoriene, sier Huitfeldt.

Hun sier partiet ønsker en merkeordning som gjør det mulig for forbrukerne å velge eller velge bort varer som kommer fra områdene som Israel okkuperte i 1967.

Statssekretær Bård Glad Pedersen (H) i Utenriksdepartementet sier regjeringen vurderer spørsmålet.

(NTB)