VIL ØKE SKATTEN: Ap og finanspolitisk talsperson, Marianne Marthinsen, vil øke skaddene i sitt alternative budsjett. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VIL ØKE SKATTEN: Ap og finanspolitisk talsperson, Marianne Marthinsen, vil øke skaddene i sitt alternative budsjett. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Ap vil øke skatten på formue og eiendom

Arbeiderpartiet vil i sitt forslag til statsbudsjett for 2015 øke eiendoms- og formuesskatten, men rører ikke arveavgiften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet vil øke skattetrykket med 10 milliarder kroner sammenlignet med kuttene Solberg-regjeringen gjorde i fjor og har foreslått i år, skriver Aftenposten.

- Vi reverserer skatte- og avgiftskuttene tilbake til nivået skattene var på da vi gikk av i 2013. Det var dette vi gikk til valg på, og vi mener det er et riktig skattenivå som gir rom for nødvendige nye velferdsløft, sier partiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen til avisen.

Hun representerer et parti som strutter av selvtillit. Etter at regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett 8. oktober, har Ap hatt eventyrlig oppslutning på meningsmålingene og ligget både like over og under 40 prosent. For Frp og Høyre har målingene vært trist lesning.

Regjeringen selv står disse dagene midt i krevende budsjettforhandlinger med støttepartiene Venstre og KrF.

Selv om noe av det første Solberg-regjeringen gjorde i fjor høst var å fjerne hele arveavgiften, velger Ap i sitt alternative budsjett å la dette kuttet bli stående.

(NTB)