Ap vil samarbeide med regjeringen i banksaken

Ap-leder Thorbjørn Jagland har tro på et kompromiss med regjeringen om Kredittmeldingen. Men det er fortsatt like uavklart hva partiet egentlig mener om salg av Kreditkassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En måned etter budet fra MeritaNordbanken på Kreditkassen, trenger Ap ennå innpå en måneds tenkepause. Det er den tiden det vil ta og stortingsbehandle Kredittmeldingen.

Arbeiderpartiet vil ikke ta stilling til om MeritaNordbanken skal få kjøpe Kreditkassen før Stortinget har avgjort hvilken bankstruktur landet skal ha i framtiden. Det gjorde Ap-leder Thorbjørn Jagland klart i dag.

- Vi må vite hva slags bankstruktur vi skal ha før vi kan ta stilling til konkrete bud. Det som foreligger i Kredittmeldingen, gir ikke noe svar på det. Derfor må Stortinget gi det svaret, sa Jagland.

Han understreket at staten må spille en viktig rolle når det gjelder å sikre finansnæringen et nasjonalt eierskap og internasjonal deltakelse.

Thorbjørn Jagland regner med at Ap vil gå sammen med sentrumspartiene for å avgjøre hvordan den framtidige bankstrukturen skal legges opp. Det er mer naturlig å gå til sentrumspartiene enn til høyrepartiene, mener han.

(NTB)