Ap vil samarbeide

Arbeiderpartiet vil se bort fra kontantstøtten og samarbeide med sentrumspartiene om revidert nasjonalbudsjett. Betingelsene er et strammere budsjett med skatteskjerpelser for de rikeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høyre og Fremskrittspartiet advarer imidlertid sentrumspartiene mot å ty til vesentlige skatteøkninger. Det vil bli sett på som et brudd med budsjettavtalen fra i fjor høst, og gjør framtidig budsjettsamarbeid med Høyre og Frp uhyre vanskelig.

Ap-leder Thorbjørn Jagland sier etter partiets sentralstyremøte i dag at Arbeidepartiet lar uenigheten om kontantstøtten være uenighet.

- Vi lar ikke det hindre en ordentlig revisjon av budsjettet. Men da forventer vi å få noe som er ordentlig fra regjeringen, sier han.

I kveld fortsatte forhandlingene i Stortinget mellom sentrumspartienes og Arbeiderpartiets medlemmer av finanskomiteen.

Skatteskjerpelser

Jagland presiserer ikke hva som er Aps krav, men viser til at partiet foreslår 3 milliarder kroner i skatteskjerpelser for de høyeste inntektene og de høyeste formuene i sitt eget budsjett. Begrunnelsen for å godta 700 millioner kroner til kontantstøtten i år, er at partiet vil hindre ytterligere renteøkning og en mer ustabil økonomi.

- Sentrumspartiene har bedt oss samarbeide i lengre tid. Jeg forstår ikke hvorfor de vil samarbeide hvis de ikke vil legge om kursen. Det er til dette de trenger Arbeiderpartiets støtte, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer