Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap vil stemme for mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug

Også SV og MDG har sluttet seg til mistillitsforslaget fra Rødt.

HAR IKKE TILLIT: Arbeiderpartiet slutter seg til mistilitsforslaget som er fremmet mot justisminister Sylvi Listhaug. Foto: Christian Roth Christensen
HAR IKKE TILLIT: Arbeiderpartiet slutter seg til mistilitsforslaget som er fremmet mot justisminister Sylvi Listhaug. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisminister Sylvi Listhaug har gjentatte ganger i dag bedt om unnskyldning overfor Stortinget, for den omstridte Facebook-posten hun publiserte fredag.

Stortingsflertallet har gitt henne sterk kritikk.

PÅ DET FJERDE SKAL DET SKJE: Sylvi Listhaug gikk opp på talerstolen fire ganger for å unnskylde seg for Facebook-innlegget sitt under debatten på Stortinget. Video: Stortinget Vis mer

Det er likevel ikke nok for Arbeiderpartiet. De vil stemme for mistilitsforlaget mot Sylvi Listhaug som er fremmet av Rødt.

- Etter dagens runder i stortingssalen så har Arbeiderpartiets stortingsgruppe konkludert med at vi vil stemme for et mistillitsforslag mot justisministeren, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til NTB.

- Det var ikke vår hensikt med møtene i Stortinget i dag å lande på den konklusjonen. Vi sluttet opp om den sterke kritikken som en samlet opposisjon fremmer. Etter å ha lyttet til Listhaug i dag, tar vi unnskyldningen til etterretning, men kan ikke avstå fra å stemme for et mistillitsforslag når det er fremmet, sier Støre.

- Hun har i seks dager holdt fast ved at Ap er mer opptatt av rettssikkerheten til terrorister enn rikets sikkerhet, tilføyer han.

​Støttes av SV og MDG

- IKKE GODT NOK: Audun Lysbakken mener Sylvi Listhaug ikke kommer med en god nok unnskyldning for facebook-posten hun la ut forrige fredag. Reporter: Steinar Suvatne / Video: Ingrid Cogorno Vis mer Vis mer

Rødt fremme mistilitsforslag mot justisministeren i går.

Hovedgrunnen var at de mente Stortinget ikke kan akseptere en justisminister som anklager Stortingets flertall for å sette hensynet til terrorister framfor hensynet til nasjonens sikkerhet.

SV har allerede gjort det klart at de vil stemme for mistillitsforslaget fra Rødt. MDG vil også stemme for, får Dagbladet opplyst. Forslaget kan komme til behandling allerede 20. mars. Senterpartiet har ikke konkludert i saken og vil fortsatt vente med å vurdere om partiet har tillit til justisministeren.

- Foreløpig endrer dette ikke noe for oss. Vi har ikke avklart vår situasjon og må ha gruppemøte på saken, sier Marit Arnstad til Dagbladet.

KrF har heller ikke behandlet mistillitsforslaget. De har tidligere i dag sagt at de følger saken tett.

- Blir overrasket

UNNSKYLDER: Sylvi Listhaug unnskylder innlegget, og presiserer igjen at hun sier unnskyld. Video: Stortinget Vis mer

- Jeg blir overrasket hvis flertallet på Stortinget har tillit til Listhaug. Hvis stortingsflertallet ikke har det, må det komme til uttrykk. Jeg tror mange innbyggere også er opptatt av å få vite hvilke partier som har og ikke har tillit til Listhaug som justisminister, sa Moxnes i går.

​Fredag forrige uke delte Listhaug et bilde på Facebook av flere soldater med tildekkede ansikter, med teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del».​​

Justisministeren slettet bildet i går. Begrunnelsen var da at de ikke hadde tilstrekkelige bilderettigheter til bildet.

(Dagbladet.no kommer med mer)

MISTILLITSFORSLAG: Rødt har stilt mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug. Røds leder Bjørnar Moxnes mener Listhaug rører opp under et hat som er livsfarlig fordi det tjener henne maktpolitisk. Reporter: Steinar Suvatne / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!